День Святого Миколая - шановане в Україні свято

  • 212

19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. Святий Миколай – один із найшанованіших святих церкви. Чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників. Миколая Чудотворця вважають найближчим до Бога святим.

Отець Миколай відзначився чистотою життя, також милосердям і благодійністю, за що  й мав від Бога дар чудотворення.

Цього дня з особливим нетерпінням чекають діти, бо щиро вірять, що добрий покровитель допоможе здійснити їхні найзаповітніші мрії, принесе подарунки і солодощі.

Заболотівська селищна  рада теж іде шляхом добра, продовжує історію  допомоги нужденним, тим хто найбільше її потребує.

Так, працівники відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради  напередодні цього гарного свята роздавали набори дитячого одягу для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію громади без супроводу батьків  та  сімей ВПО пільгових категорій (багатодітні сім’ї), отриманих від дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) і Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Комплекти складаються з куртки, светра або світшота, термобілизни, штанів, шкарпеток, чобіт, шапки, шарфа та рукавичок.

Сформували продуктові набори (консерви м'ясні, цукор, мука, макарони) та роздавали внутрішньо переміщеним особам, іншим соціально незахищеним категоріям населення громади, які   відчувають  гостру потребу.

Наші партнери - працівники міжнародного фонду охорони здоров'я та навколишнього середовища «Регіон Карпат «NEEKA»   16 грудня  2022 року теж  привезли  та роздавали подарунки  - набори засобів гігієни (мило, зубна щітка, вологі серветки, пральний порошок, шампунь, засіб для чищення і дезинфекції туалету, засіб для чищення поверхонь, засіб для миття посуду, губка для миття посуду, туалетний папір).

Стараймося ніколи не проходити повз людське горе. Молімося, щоб у світі було більше справедливості, миру, добра й милосердя! Просімо Миколая про перемогу для України!

У день Святого Миколая щиро вітаємо усіх дорослих і маленьких  жителів  громади із цим добрим святом! Нехай воно  наповнить ваші домівки щастям і теплом!

Начальник   Роман ЧОРНОПИСЬКИЙ

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису