День енергетика

  • 159

День енергетика – професійне свято, встановлене на національному рівні. Припадає на 22 грудня – найкоротший день в році, що дуже символічно. Адже саме в цей день робота цих спеціалістів є найпомітнішою.

ЗАПРОВАДЖЕННЯ СВЯТА

Професійне свято День енергетика було запроваджено ще в 20 столітті. Так, в 1966 році Президія Верховної Ради СРСР видала Указ, в якому пролунала пропозиція запровадити День енергетика та прилучити його до дати прийняття доленосного плану з електрифікації ГОЕЛРО. Пізніше була спроба відзначати цей день щороку третьої неділі грудня, проте вона зазнала поразки.

Коли Радянський Союз розпався, низка країн, що входили до його складу, продовжили вшановувати добрі традиції та відзначати це важливе професійне свято. В незалежній Україні День енергетика було додатково затверджено Президентом України в Указі від 12.11.93, де вказано, що День енергетика слід відзначати, як і раніше, 22 грудня. 

«22 грудня – свято для кожної людини, яка користується продуктами праці наших енергетиків. Тому щиро вітаємо вас від імені всіх громадян нашої Заболотівської громади та висловлюємо щиру подяку за вашу працю. Дякуємо, що в такий нелегкий час ви трудетеся і вдень та вночі непокладаючи сил. І хоча, за вікном зима та холод, в наших домівках та на робочих місцях – тепло тільки завдяки вашим старанням. Теплота переповнює і наші серця, тому ми хочемо щиро привітати вас з вашим професійним святом – Днем енергетика».

З повагою селищний голова -Петро Маліборський

Фото без опису