Дитину, яка залишилась без батьківського піклування, влаштовано у патронатну сім’ю

  • 511

З метою недопущення спричинення шкоди здоров’ю та втрати життя соціально незахищених верств населення під час пониження температури повітря в умовах відсутності електропостачання на території Заболотівської громади  проводяться заходи з підтримки сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, кризових сімей, людей похилого віку та осіб, які мають  проблеми з мобільністю, проведення подвірного відвідування усіх маломобільних категорій населенця (одиноких осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, одиноко проживаючих людей, бездомних осіб), а також виявлення осіб,  дітей, які за віком, станом здоровя, сімейними обставинами не здатні самостійно вжити заходів щодо збереження свого здоровя і життя та членів сім'ї, інформування їх про роботу пунктів обігріву, місця їх розміщення, послуги, які  вони зможуть отримати, порядок виклику бригади екстреної медичної допомоги тощо.

В ході проведення даної роботи виявлено хлопчика, якого мати залишила на тривалий час напризволяще самого вдома під час пониження температури повітря за відсутності умов для належного проживання дитини. Так, будинок в якому проживала дитина, не опалюється, в ньому брудно, речі розкидані, відсутні продукти харчування, засоби гігієни тощо.

Враховуючи вищенаведене, з огляду на загрозу  для життя і здоров’я дитини, працівниками відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради спільно з працівниками  відділення поліції №1 (мСнятин) Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області  вжито заходів щодо вилучення дитини з небезпечного середовища та тимчасово влаштовано в патронатну сім’ю.

Патронатна сім’я – це тимчасова сім’я для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах. Такі діти не потрапляють в інтернатні заклади, а перебуватимуть в спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться, забезпечать догляд і реабілітацію.

Надалі вивчатиметься питання щодо повернення дитини на виховання у біологічну сім’ю або ж  позбавлення  такої матері батьківських прав».

      

Начальник  Роман ЧОРНОПИСЬКИЙ