Для України люди – найбільша цінність. В ОДА розповіли про людиноцентричний підхід до рекрутингу бійців в бригади «Гвардії Наступу»

  • 136

Як ми уже повідомляли, сьогодні стартувала національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу».

У межах кампанії створюватиметься об’єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють» – новий окремий міжрегіональний підрозділ Нацполіції.

До основних завдань підрозділу входять: участь у відсічі та стримуванні збройної агресії проти України у взаємодії з військовими частинами ЗСУ, проведення ударно-штурмових заходів, організація заходів щодо рятування людей і забезпечення їхньої безпеки, виконання завдань територіальної оборони, розмінування територій у разі необхідності, виявлення диверсійно-розвідувальних сил і незаконних формувань противника, проведення аеророзвідки, вогневого ураження противника на територіях окупованих населених пунктів, виявлення позицій ворога, знищення військової техніки та живої сили противника.

За словами начальника головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Сергія Безпалька, особи, які увійдуть до бригади «Лють», будуть забезпечені заробітною платою від 25 тис. грн, додатковими виплатами залежно від умов служби (у фіксованому розмірі – 30 тис.грн та 70 тис грн за участь у бойових діях), відрядними, безоплатною медичною допомогою та санаторно-курортним лікуванням. Також буде надано можливість отримати освіту у відомчих вишах. Військовослужбовці отримають право на отримання житла за рахунок держави, грошову компенсацію за винайм житла, статусу учасника бойових дій.

Керівник ГУ Нацполіції в області зауважив, що на сьогодні бажання проходити службу у цьому підрозділі виявили більш ніж 50 кандидатів із числа працівників поліції та близько 20 кандидатів-цивільних осіб.

Відзначимо, що під час набору у цю та інші бригади «Гвардії Наступу» головним залишається фокус на особистостях. На людях, які здатні самостійно ухвалювати рішення, мотивовані звільняти українську землю та наших співгромадян.

Т.в.о. командира військової частини 1241 Національної гвардії України Вадим Ліневський, учасник сьогоднішнього брифінгу для журналістів, з цього приводу сказав: «Якщо для росіян люди – це розхідний матеріал, то для нас наші воїни – найбільша цінність. Тому ми гарантуємо їм гідні умови служби, повне забезпечення, навчання, підготовку за стандартами НАТО».