Дитячий садочок, як осередок безпеки: або чому не можливо відновити роботу всіх ЗДО в громаді

  • 181

У попередні два роки доводилося організовувати дошкільний процес під час епідемії коронавірусу. На даний час, додалися набагато серйозніші ризики.

Від початку повномасштабної російсько-української війни дитячі садочки держави призупинили свою роботу. Не є винятком і ЗДО Заболотівської громади. Разом з тим, життя триває, багато з батьків працюють та не мають на кого залишити свою малечу.

З метою надати визначеним категоріям сімей можливість дошкільного виховання дітей в умовах воєнного часу, виконавчим комітетом селищної ради вирішено відкрити з 01 березня 2023 року черговий заклад – Заболотівський ЗДО я/с «Берізка», який зможе прийняти 120 дітей. На перших порах це будуть діти з усієї громади, але насамперед – із пільгових категорій.

Звертаємо вашу увагу, що в умовах воєнного стану в Україні, відповідно до  норм чинного законодавства України та  відповідних розпорядчих документів державних органів, можуть працювати садочки, які мають укриття і відповідні санітарні умови. На сьогодні в Заболотівській громаді таким є лише один – в селищі Заболотів (двоповерхова будівля з можливістю влаштувати найпростіше укриття, з аварійним виходом, працюючим генератором, харчуванням).  

Просимо всіх батьків з розумінням підійти до даного питання, адже нехтувати безпекою дітей не маємо права. Ми повинні неухильно дотримуватись відповідних алгоритмів і рекомендацій державних і військових органів.

Звертаємо увагу, що таке рішення несе за собою значну відповідальність та згоду батьків дітей!

Віримо у Перемогу України та швидке повернення до нормального життєзабезпечення громади, зокрема й повернення усіх дітей до своїх садків і вихователів.

Проявімо мудрість й розуміння! У такі такий складний період хай буде більше молитви і добра!

Слава Ісусу Христу!

Фото без опису