Підтримка військовослужбовців та членів їх родин є пріоритетом у громаді

  • 240

Основним із важливих та необхідних у сучасних умовах державних інститутів є Збройні сили. Проблема всебічного забезпечення війська виникла разом із його появою. Важливою потребою завжди було надання воїнам належної допомоги, пільг та компенсацій за особливі умови життя і службу.

Отже, сьогодні надзвичайно важливими проблемами, які вимагають всебічного вивчення та соціальної підтримки - це проблеми військовослужбовців і членів їх сімей на території Заболотівської селищної ради  у 2023 році. З цією метою 08 лютого 2023 року було проведено нараду під головуванням заступників селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Романа ЧОРНОПИСЬКОГО та Оксани ПРОКОП’ЮК  за участі  начальника відділу освіти, молодіжної політики та спорту селищної ради Іванни МАРЧУК, начальника  відділу культури, духовності та туризму  селищної ради Мар’яни ФРОЛЯК, інспектора з мобілізаційної роботи відділу цивільного захисту, техногенної безпеки та мобілізаційної роботи селищної ради Володимира ГУМЕНЯКА, Т.в.о. директора  КНП Заболотівської селищної ради «Заболотівська багатопрофільна лікарня» Галини ДРОГОМИРЕЦЬКОЇ, керівника  благодійної організації «Патріотична Заболотівщина»  Оксани ЧОРНОЇ, діловодів селищної ради, соціальних робітників сектору соціальних послуг відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради.

Обговорено те, що вдалося зробити у 2022 році в цьому напрямку.

В цікавій та не менш важливій дискусії було  визначено зміст та принципи, які  повинні бути в основі організації роботи   щодо вивчення та задоволення соціальних потреб військовослужбовців і членів їхніх сімей, працівників Збройних сил України, ветеранів військової служби. Зокрема, представлено  Олену ПАНЬКО, фахівця соціальної роботи сектору соціальних послуг  відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей  селищної ради,  - відповідальну  особу за   координацію дій щодо визначення потреб та надання допомоги  військовослужбовцям та членам їх сімей.

За підсумками наради  визначено  пріоритетні напрямки  для підтримки  військовослужбовців та їх родин  протягом 2023 року.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису