Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) за 7-ий тиждень 2023 року на території Заболотівської громади.

  • 113

За даними щотижневого епідеміологічного моніторингу за 7-ий тиждень 2023 року на території Заболотівської громади на ГРВІ захворіло 37 жителів, показник на 100 000 населення становить 185,29. Перевищення епідпорогу немає. У порівнянні з 6-м тижнем 2023 року захворюваність знизилась на 15,9%.

 За тиждень захворіло 10 дітей до 17 років, що становить 27,0% від загальної кількості хворих. У порівнянні з 6-м тижнем 2023 року захворюваність серед дітей до 17 років знизилась на 37,5%.

Випадків грипу за тиждень не зареєстровано.

Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ не зареєстровано. 

 

Нагадуємо, що вакцинуватися від грипу можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону. Бо ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо для людей із груп ризику.

Звертаємо увагу, що діти від 6 місяців при інфікуванні вірусом грипу – переважно хворіють тяжко й мають складні наслідки,  тому вони зазначені в групі ризику. Аби убезпечити їх від цього, батькам слід щорічно щепити малечу. Таким чином організм дитини набуває імунітет та може вдало протистояти вірусу грипу. 

Вже зараз на приватному ринку в аптеках можна придбати такі вакцини:

ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея; 

ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Вакцини пройшли реєстрацію та безпечні до використання!

 

Зверніться до свого сімейного лікаря або педіатра. Саме він повинен рекомендувати зробити щеплення й оглянути дитину. Не потрібно дотримуватись дієт, вживати ліки або харчові добавки. Побічні ефекти вакцинації проти грипу майже відсутні. 

Бережіть себе та своїх близьких!

 

Підготувала лікар-епідеміолог

Снятинського відділу

Коломийського районного відділу

ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ»                                        

Олександра Томашовська