540 доз вакцини проти сказу для Заболотівської громади

  • 133

23 травня Заболотівська громада отримала 540 доз вакцини проти сказу.

Сказ – це гостре, особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу Rabies virus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Червона лисиця є природнім резервуаром збудника сказу у навколишньому середовищі.

Тому сьогодні  в нашій громаді спеціалістами Снятинського відділу Коломийського районного управління  ГУ ДПСС в Івано-Франківській області разом з представниками органів місцевого самоврядування , товариства мисливців і рибалок, лісового господарства та національної поліції проводитись весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом наземного розподілу принад з вакциною на узліссях, узбіччях доріг, річок, сільськогосподарських угідь, у лісах, на перехрестях доріг, на території вирубок.

З метою встановлення циркуляції збудника сказу у навколишньому середовищі, проведення контролю щодо якості проведення пероральної імунізації диких м′ясоїдних тварин проти сказу та регулювання чисельності популяції червоної лисиці на території області відповідно до встановленої норми, щорічно мисливцями добувалося 400-500 особин червоної лисиці з подальшим проведенням лабораторних досліджень на сказ.

Приманка з вакциною, яка буде розповсюджуватися, безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів, розміром із сірникову коробку із запахом м’ясо-кісткового борошна.

При виявлені подібних приманок не брати їх руками і не переносити їх з місць розкладання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису