Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children»

  • 284

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children». Це не просто веселе свято для самих  діток, а й нагадування  дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб  вони росли  здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами.

З нагоди такого теплого та літнього свята, сьогодні, в парку Героїв, що в селищі Заболотів, відбувся ряд заходів для діточок та їхніх батьківСимволічно, що це свято стає одним із найбільш значущих і масштабніших в громаді.   Фактично протягом цілого дня проходили різноманітні атракції у центрі уваги яких були діти.

Розпочалось святкування з благодійного концерту за участю заслуженого артиста України Святослава Края та солістів концертного туру «Гордімося, друзі, що ми українці» Мирослава Матейчука і Вікторії Магнич, які свої пісні присвятили тим, кому ми завдячуємо за свій спокій, завдяки кому наші діти, юні патріоти, в безпеці та мають можливість відчути справжній дух безтурботного дитинства – Захисникам і Захисницям України. На благодійному концерті було зібрано суму коштів близько 25,0 тис.грн., з яких 10,0 тис.грн., по традиції, передано БО «БФ «Патріотична Заболотівщина». Інша частина коштів буде використана для забезпечення медичних потреб воїнів.

Із привітальним словом до дітвори звернувся Заболотівський селищний голова Петро Маліборський, який побажав їм щасливого мирного дитинства та надії в краще майбутнє, міцного здоров’я та побільше радісних моментів у житті, розуміння та усвідомлення того, якою ціною здобута можливість спокійно жити в тилу та весело і яскраво проводити такі дні, як сьогоднішній!

Відвідувачі  дитячого свята у цей день мали можливість взяти участь у розважально-ігровій програмі «За мирне дитинство», організованій Іллінецьким ліцеєм, а діти активно проводили свій час в локаціях розваг: малюнки на асфальті, виготовлення кольорових долоньок із побажаннями, розпис пряників, виготовлення патріотичних браслетів. Територія парку наповнилася  оптимістичним настроєм, адже щирі дитячі посмішки дають надію у щасливе майбутнє. Дітки  отримали позитивні емоції та поласували морозивом.

За сприянням відділення поліції № 1 (м. Снятин) Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківської області діти мали змогу ознайомитися з професійним автомобілем.

Однією з найочікуваніших розваг для дітвори стала участь у розважальній програмі «Чисте серце» від благодійного фонду «Істинне джерело». Волонтери фонду приклали максимум зусиль, щоб діти весело та безпечно провели час на надувних локаціях та батутах, активно танцювали під патріотичні пісні та посмакували такими, близькими їх серцю, ласощами як цукрова вата та поп-корн. Діти були максимально вражені такою насиченою програмою, а батьки приємно здивовані, адже всі розваги для їхніх найрідніших в цей день були безкоштовними.

Слова щирої подяки сьогодні лунали усім тим, хто долучився до організації сьогоднішнього свята, адже завдяки цим людям, а це: артисти концертного туру «Гордімося, друзі, що ми українці», волонтери благодійного фонду «Істинне джерело», колектив Іллінецького ліцею, працівники відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей, освіти, молодіжної політики та спорту, відділу культури, духовності та туризму, комунальники, підприємець Петелюк Олег Дмитрович  та багато інших небайдужих осіб, які у цей святковий день сприяли тому, щоб діти  отримали хороший настрій і позитивні емоції, відчули радість спілкування, підтримку і любов дорослих!