Уряд України затвердив новий Порядок одержання Посвідчення на право роботи з пестицидами.

  • 104

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки інформують;

 

Уряд України затвердив новий Порядок одержання Посвідчення на право роботи з пестицидами. Тому спеціалісти управління фітосанітарної безпеки ГУ ДПСС в Івано-Франківській області інформують суб’єктів господарювання про те,що Кабінет Міністрів України  Постановою від 09.05.2023 року №458 затвердив новий Порядок одержання Посвідчення на право роботи з пестицидами.
             Постанова вступає в дію з 28 червня 2023 року.

              Які  зміни прийняті згідно даної Постанови.?

Працівники підприємств,організацій ,установ ,фізичні особи-підприємці діяльність, яких пов’язана з транспортуванням  ,зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами :

       повинні пройти спеціальну підготовку з питань безпечного проведення робіт з пестицидами та агрохімікатами ( навчання),

        отримати Свідоцтво  про проходження навчання та скласти тести  і за результатами  складання тестів (екзамену) отримати Посвідчення на право роботи з пестицидами . Якщо особою надано менше 70 відсотків правильних відповідей ,потрібно в обов’язковому порядку проходити повторне тестування  не раніше чим через 5  робочих днів .

        У разі ,коли повторне тестування не було успішно проведено ,особа проходить

Повторне навчання за умови нової оплати  за встановленим розміром  згідно

Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства  України від 13.02.2013 року № 96.

        Звертаємо увагу керівників сільськогосподарських підприємств всіх форм власності ,що Посвідчення і Допуски  до робіт ,пов’язаних з пестицидами   і агрохімікатами ,які були дійсні станом на 01 січня 2022 року ,продовжуються на період дії воєнного стану в Україні та на 90 днів наступних за днем його припинення

або скасування.

          Тож ,  радимо і  зобов’язуємо тим суб’єктам господарювання ,в  яких взагалі відсутні або ж протерміновані дозвільні документи , в термінованому порядку їх отримати,тому що проведення робіт по захисту рослин  шляхом обприскування посівів хімічними препаратами  без права на проведення цих робіт є грубим порушенням Закону України «Про захист рослин» та Державних санітарних правил, що передбачає відповідальність  за статтею 83-1  Кодексу України про адміністративні правопорушення.

          За консультаціями звертатися до спеціалістів управління фітосанітарної безпеки  за адресою ; м. Снятин ,вул.. Винниченка ,16.