До Заболотівської громади направлено гуманітарну допомогу з Німеччини

  • 468

В рамках співробітництва із проєктом Німецько-український агрополітичний діалог (АПД), Заболотівська селищна територіальна громада отримала гуманітарну допомогу від Координаційного центру German Food Bridge.

Напередодні  з логістичного хабу у Польщі до громади доставлено чай, печиво, серветки для дезінфекції поверхонь, візори (козирки для обличчя), маски, окуляри, захисні халати та комбінезони. Допомога призначена для КНП «Заболотівська багатопрофільна лікарня» та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у лікарні.

Координаційний центр German Food Bridge (GFB) було створено за ініціативи Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини (BMEL) на початку березня 2022 року, всього через декілька днів після початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. З цього моменту German Food Bridge успішно скоординував доставку 520 вантажівок, що становить понад 14 600 палет з продовольством та іншою невідкладною допомогою з Німеччини та сусідніх країн ЄС до України.

German Food Bridge здійснює свою діяльність в рамках проєкту Німецько-український агрополітичний діалог (АПД). Метою GFB було та залишається забезпечення продовольством українців, що опинилися у скрутному становищі. Проєкт координує транспортування продуктів харчування та іншої гуманітарної допомоги, що надходить від німецьких ритейлерів, виробників та інших організацій до складського хабу у місті Дембиця, Польща, а звідти до України.

За надану допомогу щиро дякуємо Чміль Аллі, асистентці проєкту German Food Bridge, Євгенії Виноградовій, координаторці проєкту German Food Bridge та Марії Ярошко,  керівниці проєкту Німецько-український агрополітичний діалог.

Надалі плануємо у рамках проєкту доставляти продовольпродовольство та іншу допомогу для інших соціально-незахищених категорій населення громади. 

Фото без опису

Фото без опису