Соціально-профілактична акція «Як не стати жертвою торгівлі людьми»

  • 382

30 липня у всьому світі відзначається Всесвітній День протидії торгівлі людьми.

Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України. Військові дії, економічна нестабільність, підвищення мобільності населення, у тому числі з метою трудової міграції, зростання рівня безробіття, збільшення доступу населення до інформаційних мереж сприяють поширенню цього злочину.

Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для  проституції, навіть з метою вилучення органів.  

В рамках проведення інформаційної кампанії до Всесвітнього Дня протидії торгівлі людьми 28 липня спеціалістами відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради Качмарською Н.М. та Гордійчук І.В. спільно з   старшим дільничним офіцером поліції відділення №1 (м.Снятин) Коломийського РВ поліції ГУНП в Івано-Франківській області Кобзарем А.В. організовано соціально-профілактичну акцію «Як не стати жертвою торгівлі людьми».

У ході акції серед перехожих було розповсюджено інформаційні буклети: «Комплексна допомога цивільному населенню, яке зазнало експлуатації чи насильства», «Пропонують роботу чи допомогу», «Тобою скористалися», «Безпечне працевлаштування за кордоном».

Акцію було проведено з метою попередження торгівлі людьми та підвищення обізнаності громадян щодо безпечної міграції.

Ми  закликаємо усіх берегти своє життя,  бути уважними під час обрання роботодавця.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису