Осінні канікули – найвдаліший час для методичних заходів!

  • 1285

Осіннього погожого ранку 25 жовтня керівники закладів освіти Заболотівської територіальної громади з метою  самовдосконалення та обміну педагогічними надбаннями, вирушили за новим освітнім досвідом та враженнями до опорних шкіл Коломийського району.

Спершу освітяни відвідали один з кращих навчальних закладів не тільки в районі, а й в Івано-Франківській області – опорний заклад Коломийський ліцей №9 Коломийської міської ради. Очолює заклад – заслужений працівник освіти України Ганна Миколаївна Пасічна.

Директорка радо зустріла усіх учасників виїзної наради та провела екскурсію своїм навчальним закладом. Кожен з присутніх мав можливість оглянути просторі кабінети, оснащенні найновішою технікою, природничо-математичним обладнанням, яке так необхідне сучасному навчальному процесу, оновлений спортивний зал та багато іншого. Випала нагода у дружній атмосфері поспілкуватися з Ганною Миколаївною, яка  розповіла про шлях закладу до статусу «опорного», про виклики, труднощі, які стояли перед колективом. Пані Ганна зауважила, що, незважаючи на великий педагогічний та учнівський колектив (варто зазначити, що ліцею підпорядковуються дві філії – 6 та 10 школи), усі працюють на високий результат. Основною цінністю є  учень і  його знання. І з цим не можна не погодитись, адже освітяни побачили, як під час канікул гамірно в ліцеї: проводяться поетичні конкурси, педагоги з учнями  готуються до олімпіад та конференцій. Директорка ліцею пояснила, що в заклад має повну автономію, профільне навчання (4 напрямки), електронні журнали, діє система електронного запису (черги) для зарахування в 1 клас до конкретного вчителя, запроваджена система внутрішнього контролю знань, діє система заохочення: переможці конкурсів та олімпіад обласного чи Всеукраїнського рівнів, їхні наставники отримують грошові премії та стипендії, тощо. Статус і авторитет закладу не піддається сумніву, а кожен вчитель старанно працює на загальний результат.

У формі діалогу освітяни Заболотівської громади ставили важливі для них питання: освітні втрати для шкіл-філій, фінансове забезпечення, проєктна діяльність… Директор ліцею відповіла, що запорукою успішного закладу є взаємодія колективу опорного закладу і філії, батьків, керівництва міської ради. Невідємною частиною матеріально-технічного забезпечення закладу є участь у проєктах та грантах. А в цьому Коломийському ліцею №9 без перебільшення немає рівних: чимало перемог у міських, Всеукраїнських та Міжнародних проєктах у скарбничці ліцею. Щодо філій, то Ганна Миколаївна заспокоїла керівників та запевнила: філії опорного закладу нічого не втрачають, а навпаки – отримують додаткову підтримку та забезпечення без кадрових втрат.

Після зустрічі в опорному закладі, освітяни Заболотівської громади попрямували до філії №6 та №10. Завідувачка філії №10 Курчій Світлана Василівна та заступник завідувача філії №6  Олександра Іванівна Марійчук теж провели екскурсії своїми закладами, де усі присутні побачили результат співпраці з опорним закладом: оснащені кабінети сучасним обладнанням, оновлена система харчування з меню на вибір, активна волонтерська діяльність.

Керівники закладів освіти нашої громади, сповнені чудових вражень, попрямували до Матеївецької громади. Мали змогу відвідати опорний заклад Замулинецький ліцей та одну із його філій – Матеївецьку гімназію. Зустріли представників виїзної наради начальник відділу освіти Матеївецької громади – Головань Світлана Мирославівна, директор опорного закладу Замуленецького ліцею – Юзюк Світлана Богданівна та завідувач філією Матеївецької гімназії –  Корбутяк Марія Степанівна. Варто відзначити, що Замулинецький ліцей став одним із перших опорних навчальних закладів на Коломийщині. Це дало змогу суттєво покращити матеріально-технічну базу закладу та філій, придбати сучасну оргтехніку, забезпечити кабінети, зокрема, біології та хімії усім необхідним для навчання, отримати шкільний автобус тощо. Педагоги Заболотівщини оглянули кабінети, харчоблок, спортивну залу. Звернули увагу, що заклади забезпечені відеоспостереженням та засобами оповіщення у разі небезпеки. Усі учасники мали змогу поспілкуватися та обмінятися ідеями, планами, освітніми та управлінськими напрацюваннями.

Керівники закладів освіти Заболотівської громади щиро дякують організаторам за запрошення і можливість взяти участь, поділитись своїми здобутками та черпнути цікавих ідей для роботи у своїх навчальних закладах. Адже цей обмін досвідом сприятиме вдосконаленню методів навчання, інноваціям та допоможе навчальним закладам досягати кращих результатів. Сподіваємось на подальшу співпрацю! Працюємо на освітній фронт!

 

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису