Проєкт «Польський сервіс відбудови України»

  • 321

Польський сервіс відбудови України – проєкт, який передбачає залучення польського бізнесу у процеси відбудови України, а також допомогу українському бізнесу та самоврядуванню в пошуку польських партнерів й інвесторів.  Проект фінансується Канцелярією Прем’єр-міністра Республіки Польща. Однією з областей, де створили такий сервіс, стала Івано-Франківська.  

Саме про реалізацію цього проєкту у Заболотівській  громаді говорили  під час робочої зустрічі  з координаторкою Польського сервісу відбудови України у в Львівській та Івано-Франківській областях Оленою Гуменюк.

У ході розмови представниця проєкту зазначила, що на практичному рівні проєкт має стати своєрідною платформою, яка з’єднає польський та український бізнес, дозволить підтримувати українські підприємства шляхом співпраці з польським бізнесом. В межах ініціативи Польща створила експортне страхування для компаній, які хочуть вести діяльність в Україні, а також передбачається надання кредитів. І це буде гарантоване державою. 

Отож учасники зустрічі спільно обговорили інвестиційні можливості й перспективи нашої громади, визначили головні потреби та пріоритети. А оскільки перший етап передбачає створення бази даних інвестиційних потреб, то спершу необхідно заповнити спеціальний опитувальник з метою включення об’єктів нашої громади у посібник для залучення потенційних інвесторів. 

Фото без опису

Фото без опису