ПРОВЕДЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ВИХОВНОЇ РОБОТИ З СУБ’ЄКТАМИ ПРОБАЦІЇ

  • 256

Коломийський районний сектор №2 філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області в період воєнного стану продовжує проводити соціально-виховну роботу з суб’єктами пробації, які перебувають на обліку уповноваженого органу з питань пробації. 29.12.2023 року спільно з Завідувачем служби у справах дітей відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради Надією Качмарською була проведена зустріч та надана консультативна допомога суб’єктам пробації, які мають потребу в соціальних послугах.

Окрім того, з присутніми було проведено мотиваційні бесіди волонтером пробації Василем Савчуком щодо профілактики зловживання алкоголем та наркотичними засобами, необхідності офіційного працевлаштування, попередження рецидивної злочинності та порушення громадського порядку, покращення стосунків з близькими та покращення соціальних зав’язків.

В ході зустрічі Надією Качмарською та Василем Савчуком із суб’єктами пробації було обговорено основні причини скоєння ними правопорушень та яких зусиль необхідно докласти, щоб уникати протиправної поведінки у майбутньому. Особлива увага під час мотиваційної розмови приділялась важливості розуміння перспектив свого життя та шляхів їх досягнення.

Під час ресоціалізації та виправлення суб’єктів пробації важливе місце займає соціально-виховна робота. Адже вона спрямована на формування та закріплення прагнення займатися суспільно-корисною діяльністю, сумлінно ставитись до праці, дотримуватись вимог законів та інших прийнятих у суспільстві правил поведінки, допомагає підвищувати загальноосвітній і культурний рівні таких осіб.

Фото без опису