ПРАЦЮЄМО В НАПРЯМКУ ЗАПОЧАТКУВАННЯ ПЛАСТУНСЬКОГО РУХУ НА ЗАБОЛОТІВЩИНІ

  • 666

25 січня в Заболотівській селищній раді відбулась зустріч з станичною Пластової організації в Коломиї Лесею Машталер та станичним Пластової станиці Тисмениця, пластуном сеніором праці, кандидатом політичних наук (PhD) Андрієм Татарином щодо започаткування пластунського руху на теренах Заболотівщини.

«Пласт» - це національна скаутська організація України, метою якої є сприяти всебічному патріотичному вихованню і самовихованню української молоді на засадах християнської моралі.

Як неполітична і позаконфесійна організація, Пласт виховує свідомих, відповідальних та повновартісних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і провідників українського суспільства.

Свою діяльність організація розпочала ще в 1911 році. На початок 2019 року Пласт в Україні об'єднував 8500 членів різного віку і таким чином є найбільшою молодіжною організацією України.

Історично, пластуни відзначилися своєю активною участю у розбудові та захисті своєї держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР у XX ст. і продовжують захищати кордони України в наш час.

Сьогодні, патріотичне виховання юних українців є неабияк важливою справою, саме тому селищною радою проявлено ініціативу у створенні пластунського осередку в нашій громаді. Отож, працюємо над реалізацією задуманого та висловлюємо надію на підтримку ініціативи від жителів громади.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису