БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ПРОБАЦІЇ

  • 94

В рамках виконання спільного меморандуму про співпрацю, 06 лютого 2024 року персоналом Коломийського районного сектору №2 філії Державної установи "Центр пробації" в Івано-Франківській області спільно з головним юристом сектору "Снятинське бюро правової допомоги" Святославом Лепчуком було проведено черговий захід профілактичного характеру з надання суб’єктам пробації безоплатної правової допомоги. Підвищення правової обізнаності осіб, які перебувають на обліку в уповноваженого органу з питань пробації, є важливим чинником запобігання випадків повторного скоєння злочинів та правопорушень. Суб’єкти пробації під час заходу були проінформовані про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів влади, та роз’яснено про вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Особи, які перебувають на обліку в "Центрі пробації”, отримали роз’яснення основних положень Закону України "Про безоплатну правову допомогу", дізналися про види правових послуг, які можна отримати у Центрі БВПД.

Також, суб’єктам пробації було ознайомлено із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння ними повторних кримінальних чи адміністративних правопорушень.

До Снятинського бюро правової допомоги можна звернутися за адресою:  м. Снятин, пл. Незалежності, 1, каб. №110, тел. 098-53-77-826.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 301-312-008-0, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.

Фото без опису

Фото без опису