ПРАЦЮЄМО НАД СТВОРЕННЯМ ОСЕРЕДКУ ОРГАНІЗАЦІЇ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ТОВАРИСТВА «ПРОСВІТА» ІМ. Т.ШЕВЧЕНКА НА ЗАБОЛОТІВЩИНІ

  • 868

Заболотівщина- край талановитих і працьовитих людей, яскравих особистостей, мальовничої природи, щедрої землі з цінними культурними надбаннями.

Заболотівська громада не стоїть осторонь культурно-освітніх впроваджень, прагне розвиватися та постійно реалізує нові цікаві ідеї.

Так з ініціативи Заболотівського селищного голови Петра Маліборського було запропоновано створити осередок організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка.

Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка – це сучасна українська громадська організація культурно-освітянського спрямування, осередки якої є в обласних центрах та містечках України. Організація продовжує традиції Товариства «Просвіта»,  яке існувало ще в середині 19 століття, а це і планування заходів, що сприяють утвердженню української мови, робота з молоддю з метою їхнього національно-патріотичного виховання, збереження й відродження навколишнього природного середовища та багато іншого.

Першим етапом   на шляху  створення осередку Просвіти на Заболотівщині стало  відкриття  4 листопада 2023 року у Заболотівському ліцеї ім. М.Попадюка кімнати-музею «Просвіти і Книги» відомого просвітянина, педагога, поета та публіциста, громадсько-культурного діяча Мирослава Петровича Попадюка.

Сьогодні, 20 лютого  2024 року у приміщенні музею розпочався новий етап просвітництва на Заболотівщині. За участі селищного голови Петра Маліборського, заступника селищного голови з гуманітарних питань та соціальної політики Романа Чорнописького, начальника відділу освіти, молодіжної політики та спорту Миколи Медвійчука, директора ліцею Олександра Вандяка, педагогині та покутської поетеси, керівника музею Іванни Байди та запрошених поважних гостей, а саме: голови Івано-Франківської ОО ВУТ «Просвіта» Михайла Січки, заступника начальника відділу державної реєстрації громадських формувань в Івано-Франківській області Андрія Кулявого, голови просвітницького товариства Снятинщини Івана Оробця обговорено питання створення осередку організації Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка на Заболотівщині

Запропоновано кандидатуру на посаду голови товариства — Вакалюк Роксолану  Михайлівну, директора позашкільного закладу, українського філолога, члена НСЖУ та культурно-громадську діячку.

У ході спілкування обговорено ряд питань, що стосуються статуту організації, планування діяльності та багато іншого.

Маємо  сильний людський потенціал в першу чергу серед освітян, і знаємо, що симпатиків «Просвіти» є дуже багато. Потрібно їм просто дати можливість реалізуватися. Будемо нарощувати масштаби організації, а також  згуртовувати навколо товариства людей, які будуть дбати про збереження та розвиток української мови та культури на Заболотівщині, займатимуть активну громадянську позицію, поширюватимуть національно-патріотичні ідеї.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису