ВИПАДОК АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

  • 24

Фото без описуВідповідно до інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, на території зони регульованої рекреації Національного природного парку «Гомільшанські ліси» Чугуївського району Харківської області зареєстровано випадок захворювання на африканську чуму свиней.

При дослідженні відібраних проб патологічного (біологічного) матеріалу від 2 загиблих диких свиней,  Полтавською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби встановлено діагноз – африканська чума свиней  (звіт про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 22.02.2024 № 000418 п.м./24).

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичного осередку (території), зони захисту та нагляду.

В осередку захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС відповідно до вимог чинної Інструкції.

Суб’єктам господарювання, які здійснюють діяльність із розведення, утримання та обігу свиней,  рекомендуємо не здійснювати господарські зв’язки із зазначеними територіями.