ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

  • 107

29 березня під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань та соціальної політики Романа Чорнописького відбулося засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Заболотівської селищної ради. 

В ході обговорення, було розглянуто ряд актуальних питань. Так, зокрема, начальник відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Володимир Марусик розповів про внесення змін до нормативних актів щодо виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. 

На засідання була запрошена регіональна координаторка БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Світлана Дем’янчук, яка у своїй доповіді розповіла про роль ради з питань внутрішньо переміщених осіб у посиленні спроможності громади, координацію і менторську підтримку. Окрім того, гостя довела до відома присутніх, які активності проводить благодійний фонд у Івано-Франківській області та зокрема у Заболотівській громаді.

Також участь у засіданні взяв тренер інформаційних сесій та тренінгових занять БО «БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Арсен Дмитрук, який ознайомив присутніх з грандовою підтримкою осіб, які постраждали від торгівлі людьми, домашнього насильства, осіб звільнених з окупації та осіб у яких пошкоджене житло.

Разом з цим, протягом заходу, регіональна соціальна спеціалістка БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» Юлія Дронь надавала юридичні консультації внутрішньо переміщеним особам, які проживають на території громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису