ОБМЕЖЕННЯ ТА ПРАВИЛА РИБОЛОВЛІ ПІД ЧАС НЕРЕСТУ

  • 68

З 1 квітня в країні стартувала нерестова заборона на вилов риби.

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість риби у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби.

Правила риболовлі під час нересту:

У нерестовий період дозволяється ловити рибу лише з берега за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту заборонено пересуватися на водоймах на всіх транспортних засобах за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади.

Також заборонено здійснювати промислове рибальство та підводне полювання.

Нерестова заборона діє:

  • на Бурштинському та у всіх інших водосховищах – з 1 квітня по 9 червня 2024 року;
  • у р. Дністер з усіма притоками – з 1 квітня до 10 червня 2024 року;
  • у всіх інших річках та їхніх кореневих водах – з 1 квітня до 20 травня 2024 року;
  • у придаткових водах – з 1 квітня по 30 червня 2024 року.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу попереджає, що за порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності відповідно до ч.3 та ч.4 ст.85, ст.91, ст.88-1 КУпАП. Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

Фото без опису