ДЕНЬ ДОВКІЛЛЯ: НЕ СТІЙТЕ ОСТОРОНЬ - БЕРЕЖІМО ПРИРОДУ РАЗОМ!

  • 46

День Довкілля відзначають в Україні щорічно, починаючи з 1999 р., згідно з Указом Президента України від 6 серпня 1998 р. № 855/98 «Про День довкілля».

Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців у питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Адже, усі ми нарікаємо на погану екологію, хоча самі нічого не робимо для захисту та збереження матінки-природи. Та й чи можна нас у цьому звинувачувати, адже навколо мільйони людей, яких подібні питання не хвилюють взагалі.

А негативний вплив на довкілля заводів та машин вражає! Технології, новітнє виробництво здатне навіть змінити клімат Землі. Незважаючи на всі ці невтішні фактори, усе частіше кожен з нас замислюється: чи завдає мій спосіб життя шкоди довкіллю? Відповідь зрозуміла та очевидна, тому найсвідоміші члени нашого суспільства намагаються хоч трохи зменшити шкідливий вплив. І для цього не обов'язково повністю змінювати свої вподобання та звички, інколи досить декількох кроків.

Щорічно, в рамках відзначення Дня довкілля, по всій Україні проводиться ряд заходів спрямованих на збереження природи та покращення екологічного стану. Так, і Заболотівська селищна територіальна громада не стоїть осторонь. Системно в громаді проводяться різноманітні заходи та реалізуються цікаві ініціативи в зазначеному напрямку. Цьогоріч, протягом березня-квітня, проведено не одну толоку, зокрема, в селищі Заболотів на стадіоні "Нептун" та на території Заболотівського комунального ринку, в кожному населеному пункті громади небайдужі жителі, в тому числі: представники місцевої влади, працівники закладів освіти і культури, школярі, фермери, підприємці та інші, долучились до акції "Посади дерево" та організувались для спільної доброї справи - висадки дерев, комунальною службою постійно наводиться порядок на узбіччах доріг, вулицях, у парках і скверах, на кладовищах, тощо.

Кожен з нас може долучитися до збереження цієї планети і це не так важко, як здається на перший погляд. Є багато простих способів, які можуть допомогти зберегти довкілля та ще й зекономити. Ось тільки декілька способів, на які варто звернути увагу:
     1. Відмовитися від поліетиленових пакетів – екологічно та економічно;
     2. Відмовитися від одноразових пляшок та посуду;
     3. Бути енергоефективним у побуті;
     4. Обирати найбільш екологічний транспорт;
     5. Економити воду;
     6. Купуйте менше та не викидайте.;
     7. Сортувати сміття і віддавати на переробку.

Багато цікавого на цю тему ви дізнаєтеся за посиланнями:

Зберігаючи довкілля, ми захищаємо Україну
http://libgonchar.org/images/stories/_22.pdf

35 порад, як можна допомогти планеті
https://gurt.org.ua/news/recent/23457/

7 простих порад, які допоможуть зберегти довкілля та ще й зекономити
https://ukrainian.voanews.com/a/sim-porad-yaki-dopomozhut-zberegty-dovki...

16 порад , як простими вчинками допомогти нашій планеті . Інфографіка
http://tvoemisto.tv/news/16_prostyh_porad_yak_dopomogty_nashiy_planeti_i...

Вмикаємо еко-мислення: поради, що допоможуть зберегти навколишнє середовище
http://solvetpv.lviv.ua/vmykayemo-eko-myslennya-porady-shhodopomozhut-zb...

І наостанок - цікаво знати: папір розкладається за 2-10 років, консервні бляшанки – 80 років, поліетиленові пакети – понад 200 років, пластмаса – 500 років, скло – 1 000 років.
Тому хочеться закликати всіх людей в цей нелегкий час бути відповідальними: берегти довкілля, рідний край та його багатства, адже наша безпека в наших руках!

Фото без опису