ПЕРЕВІРТЕ СВОЄ ЗДОРОВ’Я. У ЗАБОЛОТІВСЬКІЙ ЛІКАРНІ ПОЯВИВСЯ НОВЕНЬКИЙ АПАРАТ УЗД

  • 559

КНП «Заболотівська багатопрофільна лікарня» віднедавна має новенький апарат УЗД 2024 року випуску. Ультразвукова діагностика — сучасний, доступний, безболісний інформативний метод візуалізації стану внутрішніх органів і м’яких тканин. Ультразвукове дослідження дозволяє роздивитись структуру внутрішніх органів, виявити спалахи новоутворень, кісти та порожнини, різні включення, такі як каміння й чужорідні тіла. Ультразвукове зображення відбувається в режимі реального часу, тому можна оцінити динамічні процеси, що відбуваютьсяв момент діагнозтики.

Одними з перших відвідувачів кабінету УЗД стали керівники громади на чолі з Петром Васильовичем Маліборським, які протестували апарат на собі.                                     

Під наглядом керівника лікарні Галини Дрогомерецької, професійних лікарів переконалися,   що УЗД це дійсно  сучасний метод, який одразу демонструє стан здоров’я людини.

Відтепер не потрібно їхати до районного, обласного центрів, шукати приватні клініки, а лише знайти час  для того, щоб перевірити своє здоров’я. Краще проблему упередити, аніж лікувати. Більше того, УЗД в лікарні роблять БЕЗКОШТОВНО за  направленням лікаря.

За рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я України здорова людина повинна робити УЗД один раз на рік із профілактичною метою для виявлення так званих “тихих” захворювань, коли зміни внутрішніх органів уже є. Але людину ні чого не турбує.

Обов’язково обстежте свою дитину, якщо збираєтеся віддати її в дитячий садок, школу або спортивну секцію. За деяких аномалій будови внутрішніх органів певні види фізичних навантажень не рекомендуються.

У підлітковому віці обов’язковому ультразвуковому обстеженню підлягають щитоподібна залоза, органи малого таза в дівчаток та органи мошонки в хлопчиків.

Якщо Ви тільки плануєте народження дитини УЗД внутрішніх органів рекомендується пройти обом подружжю. У здорових батьків народжуються здорові діти.

Усім жінкам і дівчатам УЗД органів малого таза та молочні залози.

Усім чоловікам УЗД передміхурової залози та органів мошонки.

Якщо людина знає про наявність у неї хронічного захворювання або відхилення від норми внутрішніх органів, рекомендується проводити динамічне ультразвукове дослідження один раз на шість місяців.

Проведення ультразвукового дослідження абсолютно нешкідливе. За більш ніж 30-річне застосування цього виду діагностики науково доведених фактів заподіяння шкоди для здоров’я людини немає. УЗД не несе рентгенівського навантаження і може застосовуватися багаторазово.

УЗД – це неболяче.Єдине, що може відчувати пацієнт під час проведення дослідження незалежно від віку, – це легкий дотик і натискання датчиком на поверхню шкіри та прохолоду від гелю, який наноситься на шкіру, щоб між ним і датчиком не було повітряного прошарку.

Часовий проміжок дослідження від 15 до 40 хвилин, залежно від кількості зон огляду та оформлення протоколу обстеження.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису