В квітні 2018 року на Івано-Франківщині запрацюють консультаційні центри Держпродспоживслужби

  • 694

Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує громадськість про завершення циклу семінарів-навчань з актуальних питань дотримання законодавства про захист прав споживачів.

Заходи проводились для  спеціалістів районних (міських) управлінь (відділів) Держпродспоживслужби, представників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадських організацій.

В ході навчань  було підвищено рівень професійних знань у сфері захисту прав споживачів працівників Держпродспоживслужби на місцях та запроваджено механізм взаємодії управління захисту споживачів Головного управління з його територіальними підрозділами.

Основні методичні матеріали було систематизовано у вигляді друкованих інформаційних  посібників у сфері захисту прав споживачів, державного ринкового нагляду, контролю за дотриманням антитютюнового законодавства, контролю за рекламою, здійснення державного нагляду за дотриманням законодавства щодо порядку формування, встановлення та застосування цін.

Таким чином, з квітня 2018 року консультаційні центри на базі територіальних підрозділів Головного управління  готові до надання допомоги споживачам в  кожному районному центрі та місті обласного підпорядкування.

Тут споживачам порадять як діяти у випадку придбання неякісного товару чи отримання неякісної послуги, розтлумачать права та обов’язки відповідно до ситуації,  допоможуть написати і приймуть звернення чи скаргу, а за наявності підстав – ініціюють проведення позапланової перевірки суб’єкта господарювання.