Великдень це свято радості!

  • 2670

Є багато свят, які люблять зустрічати українці. Але одним з головних є весняне свято – Великдень. Це світле і добре свято – несе з собою віру, надію і любов. 
8 квітня ми відзначали одне з найвеличніших свят – Воскресіння Христове. Цей світлий день треба зустрічати з чистою й відкритою душею, налаштованою на добро, очищеною від гріхів та поганих помислів. Адже Син Божий воскрес для любові до ближнього, до всього живого на землі.

Нині всі ми глибше вивчаємо і відроджуємо звичаї, традиції, прислуховуємося до Великодніх дзвонів і віримо в зоряну долю, адже Христос віддав своє життя за життя світу і ожив духом, зійшов на землю, щоб врятувати нас і допомогти нам, тож славімо великий день і будьмо щасливі на нашій благодатній землі. Традиції і звичаї в с. Рож – Поле збереглися і сьогодні, люди вітають один одного зі святами.
У Великодній Понеділок, після служби Божої  в с.Рож-Поле був   проведений захід  Великдень  це свято радості.
 під керівництвом провідного бібліотекаря Гаврищук Лідії, хлопці та дівчата вітали жителів села і всіх присутніх віршованими рядками (Христос Воскрес! Великдень, Писанка, Пасха…)
А також вітали гаївками і танцями:  «Віночок», «Подоляночка».

Всі присутні на святі раділи і веселилися разом із юними  аматорами.  В цей момент ми розуміємо, що джерело нашої внутрішньої радості – ми самі і це є справжнє диво.
Цього дня прийшли розділити радість Воскресіння Христового не байдужі запрошені гості: виконуючий обов’язки старости Шевченківського Старостинського округу Палійчук С.М., деректор школи Радиш Н.В., вчителі Мала Г.П., Герман М.В.
Також до Великодніх свят в бібліотеці оформлена книжково-ілюстративна виставка – «Разом будемо зустрічати Великодні свята».
В кінці свята настоятель церкви о. Андрій подякував дітям за теплу атмосферу і пригостив їх шоколадками. Також священнослужитель привітав всіх присутніх і побажав: «Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі як українські писанки, хай дзвони Великодні принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію та любов».
Христос Воскрес!