Працівники та керівництво Заболотівської районної лікарні, економлять кошти заради її збереження

  • 2961

18 квітня 2018 року у голови Заболотівської селищної ради ОТГ Івана Танюка відбулася нарада за участі заступника голови селищної ради Павла Книша, керуючої справами виконавчого апарату селищної ради ОТГ Наталії Гачки, начальника відділу фінансів та планування селищної ради ОТГ Ігоря Печенюка, головного лікаря Заболотівської районної лікарні Ігоря Палійчука, завідуючими відділами районної лікарні.

Основним питанням яке піднімалось на нараді - це питання економії коштів медичної галузі з метою належного функціонування та забезпечення життєдіяльності у Заболотівської РЛ. Опрацьовано реальні шляхи щодо забезпечення фінансування видатків галузі згідно із потребами, виходячи із можливостей, а саме вислухано думки кожного із присутніх на нараді та запропоновано розробити заходи щодо забезпечення оптимізації штатного розпису та тимчасового зменшення робочих годин у  медичних закладах ОТГ.

За результатами обговорення голова Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк наголосив на невідкладному забезпеченні шляхів вирішення економії коштів медичної субвенції щодо виплат та нарахувань заробітної плати. «Попри недостатнє фінансування послуги медичних установ мають надаватись якісно та вчасно, а бюджетні кошти використовуватись раціонально»,- зазначила керівник ОТГ.

Протокол наради додається:

ПРОТОКОЛ НАРАДИ

у голови Заболотівської селищної ради ОТГ

Танюка Івана Дмитровича з керівництвом та  завідуючими відділень Заболотівської РЛ

18.04.2018 року                                                                    смт. Заболотів

Присутні: заступник голови – Книш П.В., інспектор з юридичних питань – Боднарук В.І., начальник відділу планування та фінансів – Печенюк І.З.

керівництво та завідуючі відділів Заболотівської  РЛ, а саме: Палійчук І.В. – головний лікар, Метрусь О.І. - головний бухгалтер, Максимів І.В. – заступник головного лікаря, Завада Т.В. – завідувач жіночої консультації, Вакалюк  Д. Д.– завідувач хірургічного відділення, Калинчук І.П.- завідувач стоматологічного відділення, Білик Р.П. – завідувач дитячого відділення, Грекуляк О.М. – в.о завідуючої терапевтичного відділення, Библюк Л.В.– завідувач інфекційного відділення

Відсутні: Мироняк В.І. – голова профспілки Заболотівської РЛ, завідувач відділення інтенсивної терапії,   Максим’юк Б.Б.  - завідувач пологового відділення

ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

1.Про економію коштів  для забезпечення життєдіяльності у Заболотівській РЛ.

Виступив:  начальник відділу планування та фінансів – Печенюк І.З., який ознайомив присутніх з фінансовою ситуацією у Заболотівській РЛ, а саме: відсутність коштів  по даному закладу ст. на 01.04.2018 року складає - в сумі 3,5 млн. грн..

Виступили:

Танюк І.Д.,  Книш П.В.,  Палійчук І.В., які зауважили,  що дана проблема зв’язана  із тим, що Заболотівська лікарня обслуговує населення  не тільки жителів ОТГ , а і прилеглих сіл, які не ввійшли в ОТГ, а керівництво Снятинського району за обслуговування громадян з іногородніх сіл, кошти не повернула, хоча Кулачківська сільська рада, Балинцівська сільська рада, Тулуківська сільська рада, Борщівська сільська рада прийняли рішення сесії про повернення коштів за обслуговування свого населення у Заболотівській РЛ.

Також Палійчук І.В. – головний лікар ознайомив присутніх, що іде  процес створення Комунального некомерційного підприємства «Заболотівська районна лікарня», яке має створитися до 01.07.2018р.

Голова звернувся до присутніх завідуючих  надати  пропозиції, як вийти з даної критичної ситуації , бо відсутність фінансування тягне за собою закриття медичного закладу, який і так уже з 2010 року планували закрити, як і  Снятинське керівництво, так і обласне . Також сказав, що особисто перерахує кошти в сумі 5,0 тис. грн. у травні та 5,0 тис грн. у червні 2018р на рахунок лікарні, як спонсорську допомогу і рекомендує всім працівникам Заболотівської селищної ради ОТГ, приватним підприємцям, підприємствам всіх форм власності, фермерам долучитися до підтримки для перерахування коштів та збереження Заболотівської РЛ, щоб вийти з критичної ситуації.

Палійчук І.В. – головний лікар  подав пропозицію іти у відпуски без збереження заробітної плати на 14 днів.

Білик Р.П. –  завідувач дитячого відділення повідомив, що з 01.06.2018 року працівники дитячого відділення Заболотівської РЛ ідуть у відпустку без збереження заробітної плати на 14 днів.

Калинчук І.П. – завідувач стоматологічного відділення, сказав, що  їхній відділ підтримає пропозицію головного лікаря щодо відпустки без збереження заробітної плати на 14 днів, та пропонував зробити оптимізацію  по Заболотівській РЛ щодо зменшення ставок (з 1,5 ставки – перевести на 1,0 ставку, з 1,0 ставки перевести на 0,75 ставки чи 0,5)  та виплату замін на кризовий період.

Библюк Л.В. - завідувач інфекційного відділення теж підтримала пропозицію головного лікаря щодо відпустки без збереження заробітної плати на 14 днів.

Грекуляк О. М. - в.о завідуючої терапевтичного відділення, теж підтримала пропозицію головного лікаря щодо відпустки без збереження заробітної плати на 14 днів та  сказала, що працівники будуть працювати без виплати за заміни.

Завада Т.В. – завідувач  жіночої консультації  підтримала пропозицію головного лікаря щодо відпустки без збереження заробітної плати на 14 днів

Максимів І.В. – заступник головного лікаря,   підтримала пропозицію головного лікаря щодо відпустки без збереження заробітної плати на 14 днів та  сказала, що працівники працюють   без виплати за заміни уже протягом трьох років.

Танюк І.Д. запропонував стоматології перейти на приватну практику, вибравши ліцензію та надати їм в оренду приміщення з орендною платою 1,00 грн в рік за перший рік для підтримки малого бізнесу.

Виходячи з вище обговореного ,   щоб не допустити скорочення працівників та закриття лікарні, беручи до уваги  вищезгадані пропозиції

ВИРІШИЛИ:

1.Керівникам відділів Заболотівської РЛ обговорити  з своїми працівниками питання економії коштів на фінансування закладу,  для недопущення скорочення штатів чи закриття лікарні, а саме: з 01.05.2018р. по 01.07.2018р, тобто на 2 місяці на період створення комунального некомерційного підприємства «Заболотівська районна лікарня»:

  • Хто працює на 1,5 ставки – перевести на 1,0 ставку, з 1,0 ставки перевести на 0,75 ставки чи 0,5 ставки  за згодою
  • Іти у відпустку без збереження заробітної плати тільки  у робочі дні
  • Працювати на замінах без відшкодування.

2. Рекомендувати селищному голові, працівникам   Заболотівської селищної ради ОТГ, підприємствам всіх форм власності надавати спонсорську допомогу Заболтівській РЛ для недопущення фінансової кризи даному медичному закладі.

3. Звернутися до керівництва Івано-Франківської обласної адміністрації та обласної ради, депутатів обласної ради з проханням допомоги у виділенні коштів на фінансування Заболотівської РЛ.

4.В разі не підтримання даних пропозицій, можливе виникнення критичної ситуації по Заболотівській РЛ, аж до закриття медичного закладу.

 

Голова селищної ради ОТГ                                       Іван Танюк