Нарада з підприємцями Заболотівської громади

  • 723

14 травня 2018 року голова Заболотівської селищної ради об’єднаної територіальної громади Іван Танюк  провів нараду щодо легалізації робочих місць та сплати акцизного збору, підприємцями Заболотівської ОТГ до місцевого бюджету. На нараді були присутні перший заступник голови селищної ради ОТГ Любов Ленькавська, заступник голови селищної ради ОТГ Павло Книш. Також на нараду запросили заступника начальника Коломийської ОДПІ Жураківську Оксану Михайлівну яка ознайомила присутніх з порядком ведення підприємницької діяльності, сплатою різних видів податків та проінформувала про штрафні санкції які передбачені чинним законодавством в разі виявлення  порушень з боку підприємців.

Одним із основних питань наради стало здійснення контролю за надходженням акцизного податку до бюджету, так як багато підприємців Заболотівської громади ухиляються від його сплати. З цього приводу Іван Дмитрович зазначив: “Акцизний податок повністю надходить до місцевого бюджету, відіграє важливу роль у формуванні його дохідної частини, тому органи місцевого самоврядування і громадськість повинні докласти всіх зусиль задля того, щоб спонукати підприємців Заболотівської ОТГ до сплату даного виду податку”.

В ході наради було дано доручення підприємцям, які здійснюють свою діяльність на території Заболотівської ОТГ привести у відповідність всю документацію, вчасно сплачувати податки та офіційно працевлаштувати людей, якщо є такі випадки. 

Також на нараді вирішили, що доцільно буде робочі групі яка діє при Заболотівській селищній раді ОТГ періодично здійснювати контроль щодо суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без дозвільних документів та відповідно без сплати акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами.