В Заболотівській ОТГ проведено семінар «Залучення ресурсів для соціально-економічного зростання територій»

  • 755

16 січня 2018 року на базі Заболотівської об’єднаної територіальної громади спеціалістами Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування проведено спеціалізований навчальний семінар з підготовки плану соціально-економічного розвитку «Залучення ресурсів для соціально-економічного зростання територій».

У семінарі взяли участь голова  Заболотівської селищної ради ОТГ Іван Танюк, перший заступник голови ОТГ Любов Ленькавська, начальники відділів виконавчого апарату селищної ради ОТГ, в.о. старостів ОТГ, керівники установ та організацій Заболотівської об’єднаної територіальної громади.

Впродовж семінару було практично опрацьовано низку актуальних питань. Зокрема, Ігор Мельничук радник з питань регіонального розвитку ІФ ЦРМС поінформував про вимоги до основних аспектів соціально-економічного планування розвитку громади та акцентував на необхідності застосування програмно-цільового методу в бюджетуванні ОТГ. Оксана Швець радник з питань фінансів ІФ ЦРМС ознайомила присутніх з інструментами державної фінансової підтримки об’єднаних територіальних громад. Зокрема, посадовець роз’яснила учасникам семінару умови та порядок надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ. «Напрямки спрямування коштів субвенції є досить різноманітними, головне при цьому – сформувати перелік пріоритетів громади на основі консультацій з жителями кожного населеного пункту, що входить до об’єднаної громади» – зазначила  Оксана Швець. Тарас Рашкевич голова ГО «Агенція розвитку громад Богородчанського району» спільно з учасниками семінару провів аналіз факторів впливу на розвиток території громади та встановив основні пріоритети розвитку на 2018 рік.

Крім того, присутніх ознайомлено із можливістю залучення в ОТГ зовнішніх та внутрішніх фінансових ресурсів, алгоритмом основних дій з реорганізації ОТГ, процедурою передачі майна у власність громади та порядком встановлення місцевих податків і зборів.