Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації Заболотівської селищної ради працює

  • 651

Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації Заболотівської селищної ради працює.

Створений з метою усунення обмежень життєдіяльності та підтримки соціальної незалежності  осіб, що частково або повністю втратили здатність до самообслуговування, пересування у зв'язку з похилим віком, інвалідністю чи хворобою, працює  Пункт прокату технічних та інших засобів реабілітації Заболотівської селищної ради для полегшення життя цих людей, щоб зробити його більш комфортнішим та зручним.

Видача технічних та інших засобів реабілітації в пункті прокату здійснюється на безоплатній основі. Для оформлення договору та видачі на прокат засобу реабілітації потрібно подати необхідний пакет документів: паспорт, ідентифікаційний код, якщо громадянин має групу інвалідності- довідку МСЕК.

Засоби реабілітації, окрім жителів Заболотівської територіальної громади, які потребують цих засобів,  також можуть надаватися внутрішньо переміщеним особам.

Термін, на який видається засіб реабілітації, узгоджується сторонами відповідно до укладеного договору. В пункті прокату на теперішній час в наявності є інвалідні візки, ходунки, милиці з опорою під лікоть. Для отримання послуг з прокату засобів реабілітації громадянам необхідно звернутися до відповідального працівника Відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради, що знаходиться за адресою: селище Заболотів вул. Богдана Хмельницького, 6,  І поверх, кабінет № 2. Детальну інформацію можна дізнатися за тел: 4-12-79.

Додатково повідомляємо, що Відділ соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради приймає в пункт прокату від небайдужих громадян, благодійних організацій засоби реабілітації, що не використовуються і на даний час їм не потрібні.

На світлині засвідчено процес передачі  низькоактивного крісла колісного базового КкД-17 одинокій  жительці, яка обслуговується у секторі соціальних послуг Відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей Заболотівської селищної ради.