Найкорисніші чаї для імунної системи

  • 247

Розповідаємо, які чаї не тільки зігріють цієї осені, але й допоможуть вашому організму боротися з сезонними хворобами

Головна перевага чаїв для імунітету — наявність у них групи антиоксиданів поліфенолів.

Чаї найкорисніші для імунної системи:

Чай з куркуми
Куркума — одна з найбільш популярних і корисних спецій, котра може також суттєво допомогти вашій імунній системі в складі чаю. Дослідження показують, що куркума може зменшити запалення та містить високий рівень антиоксидантів, які підтримують загальну імунну функцію. Окрім того, куркумін, основна активна речовина, ефективно поглинає різні типи вільних радикалів і відіграє важливу роль в імунній відповіді організму.

Імбирний чай
Імбир як близький родич куркуми також має чимало корисних властивостей. Окрім підтримки імунітету, завдяки гінгеролу та ряду інших противірусних сполук, імбир може надавати протизапальну дію та лікувати інфекції.

Чай з кореня солодки
Солодка має сильні противірусні та антимікробні властивості. Окрім того, корінь солодки додає легку і приємну солодкість будь-якому чаю, однак більше, ніж пару чашок такого чаю на день, будуть шкідливими.

М’ятні чаї
М’ята — ще одна популярна, багата антиоксидантами рослина, котра має не тільки заспокійливі, але й антимікробні та противірусні властивості, що підтримують імунну систему. М’яту можна вживати як повноцінну основу чаю чи додавати до будь-якого з перелічених чаїв як додатковий інгредієнт для смаку, аромату чи краси.

Ягідні чаї
Практично всі ягоди містять багато антиоксидантів і вітамінів, особливо вітаміну С, а тому вони чудово підходять для зміцнення імунної системи. Чаї з малиною, смородиною, калиною, журавлиною, чорницею допомагають зменшити запалення та містять поживні речовини, які допомагають організму пережити сезон застуд та грипу.

Цитрусові чаї
Чималий вміст вітаміну С у цитрусових гарно впливає на імунну систему та є ефективним у скороченні тривалості та тяжкості простудних захворювань. Окрім того, цитрусові чаї також можуть допомогти організму краще засвоїти антиоксиданти, які містяться в ряді інших продуктів, у тому числі чаях.