Відкрито писанкову інсталяцію в Заболотівській громаді

  • 1027

Українські духовні традиції та звичаї – це ті цінності, які передаються з покоління в покоління, які ніколи не зникали з життя українців, хоч би які перепони не виникали на їхньому шляху. Новітня історія, на жаль, не стала винятком. Пандемія, а згодом повномасштабна війна змінили наше життя, проте не відняли до нього жагу. Надихаємось мужністю наших воїнів світла і добра, які в засипаних снігом, заповнених багнюкою окопах, під шквальним вітром і ворожим вогнем боронять нашу країну від споконвічного ворога і тим самим дають можливість нашому юному поколінню рости, вчитися, розвиватися і просто радіти життю. 

Великодня пора особлива для всіх без винятку: хтось посилено молиться, хтось наводить лад і порядок не лише у власному домі, хтось пече паски, хтось пише писанки, а хтось прикрашає світ довкола, як це зробили наші дітки зі своїми батьками, які дружно долучилися до прикрашання інсталяційних писанок, представляючи своє рідне село.

Щира вдячність працівникам культури, освіти нашої громади, бо саме завдяки їхнім старанням створено неймовірну святкову атмосферу.

Спасибі директорам, працівникам ліцеїв і дошкільних закладів, які активно долучилися до справи і вклали в неї частинку свого тепла і любові.

Подяка за добру роботу майстру Михайлу Пернеровському з с. Балинці, який виготовив макети писанок швидко і якісно.

У часи війни важливо творити добро, особливо під час свят, бо свято – це турбота, бо свято – це любов. Жодна війна не здатна зруйнувати любові, та і саме Великоднє свято – це торжество любові, бо саме з любові до нас Ісус помер на хресті і воскрес задля продовження її. Тож будьмо гідними тієї святої жертви, як і наші воїни, що добровільно взяли на себе ношу хреста війни, боронячи рідну землю.

Світлого Великодня і перемоги Добра для всіх і для кожного з нас!