День Героїв – день українських захисників та захисниць, які боролися та борються за свободу та незалежність України

  • 259

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі.

Хто вони – ці Герої? Це українці, які жили в різні епохи й захищали рідну землю. Вони ставали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, а також Армії Української Народної Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії. Сьогодні ж це патріоти України, які посвятили себе боротьбі з російськими окупантами.

День Героїв це усвідомлення величі духу українського народу у його боротьбі за волю України та є символом його непоборності. У нинішній момент часу цей день – не лише данина пам’яті героям та героїням минувшини, а й день шани новітніх воїнів-захисників, які сьогодні віддають свої життя за Україну.

З нагоди відзначення Дня Героїв сьогодні у Заболотівському парку біля пам’ятника «Слава Героям України» відбулись урочисті заходи та панахида за загиблими Захисниками та Захисницями України усіх часів.

Здається будь-які заходи зараз недоречні, але вшанування пам’яті тих, хто  відважно захищав наш з вами спокій та сон завжди на часі – ми гордимося ними і ніколи не забудемо їхніх подвигів! Багатьох Героїв втратила і Заболотівщина…. На знак вшанування пам’яті полеглих за Батьківщину жителів нашої громади сьогодні на їхніх могилах поклали букети живих квітів та запалили лампадки… відвідали їх родини, підтримали їх добрим словом,  передали продуктові набори.

Щирі слова вдячності висловлюємо усім Захисникам та Захисницям України за їхній героїзм, недоспані ночі, сміливість та відвагу в бою, за спокійні будні кожного українця та кожен відвойований кілометр, який наближає нас до Перемоги! Міцності духу, незламної волі, сил та витримки, успіхів у виконанні всіх поставлених завдань та Божої опіки Вам! Повертайтеся живими! Ми Вас чекаємо!

Низький уклін батькам за синів – мужніх та незламних духом воїнів, яких вони виховали справжніми Героями! Бажаємо Вам в цей день міцного здоров’я, сталевого терпіння  та, щоб Ваші діти повернулися додому живими і неушкодженими.

Слава Україні! Героям Слава!