Заболотівщина відзначає День Української Державності

  • 396

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423.

Історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської середньовічної держави. Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси–України встановлено День Української Державності. 

Державність є уособленням шляху нації до власної держави. Ядром державності є воля до самовизначення, історичний досвід народу, його менталітет і правові традиції. А держава – це спосіб забезпечення і запорука цілісного існування нації.

Ознаками успішної державності є втілене право нації на незалежність, ефективний державний апарат і дієздатне військо, система юридичних норм, міжнародне визнання держави та її правова ідентифікація в світі. Держава і державність нероздільні як дерево і коріння. Без історичного коріння держава не може існувати.

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими традиціями. Захисники нашої державності є нащадками воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – Російську Федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці – народ-військо.

Впродовж тривалої історії українці не полишали боротьби за свободу та здобуття державності. Знання історії нашого державотворення в усій тяглості є потужною силою проти маніпуляцій історичними фактами в умовах інформаційної війни РФ проти України.

Реальна історія спростовує фейки російської пропаганди, буцімто українці та росіяни – єдиний народ, а Україна – штучна нежиттєздатна держава. Тому нинішня війна – це не лише боротьба за майбутнє нашої держави, а й за її минуле, національну незалежність та ідентичність.

З нагоди державного свята, сьогодні, біля селищної ради голосно лунав Гімн України та майорів Державний Прапор - символи України, які нині впізнавані в усьому цивілізованому світі, і які український народ беріг усю свою історію. Також, хвилиною мовчання Заболотівщина вшанувала пам'ять своїх Героїв - загиблих Захисників та Захисниць України, які віддали своє життя за Батьківщину, її незалежність та суверенітет. 

Цього дня, бажаємо нашій неньці Україні перемоги у цій неспровокованій війні, світлого майбутнього, розвитку та процвітання, надійних союзників та мудрих "сусідів"! Щоб кожен український воїн повернувся додому живим та неушкодженим, кожна матір плакала виключно від радості, а діти щодня відчували повноцінну батьківську любов! 

Нам є чим пишатися! Любимо тебе, наша Україно і молимося за твоїх дітей!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису