РЕЗУЛЬТАТИ ЩОТИЖНЕВОГО МОНІТОРИНГУ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРИП, ГРВІ ТА COVID-19 НА ТЕРИТОРІЇ ЗАБОЛОТІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

  • 157

За даними рутинного епідеміологічного нагляду протягом 6 тижня 2024 року на території Заболотівської громади зареєстровано 122 випадки ГРВІ. Серед захворілих 95 дітей до 17 років, що складає 77,9% від усіх захворілих. У порівнянні з 5 тижнем 2024 року захворюваність зросла на 18,9%. Перевищення епідпорогу немає.

Нагадую, що вакцинація проти грипу та COVID-19 є єдиним способом захистити себе від ускладнень захворювань. Зверніться до вашого сімейного лікаря, щоб зробити щеплення. Вакцинуватися проти грипу можна не тільки на початку, а й упродовж усього епідсезону захворювання на грип.

Щеплення проти COVID-19 є безоплатним, отримати його можна звернувшись до свого сімейного лікаря або пункту вакцинації. Рекомендований курс з первинної вакцинації проти COVID-19 та першої бустерної дози складається з 3 щеплень. Перша бустерна доза вводиться через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковою бустерною дозою через півроку після попередньої. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідситуації.

За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).

Бережіть себе та своє здоров’я!

Фото без опису