В ЗАБОЛОТОВІ ВШАНОВАНО ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ

  • 308

35 років тому, 15 лютого 1989 року, останній радянський солдат перетнув афгансько-узбецький кордон. Відтоді ця дата увійшла в історію як День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та День виведення військ з Афганістану

Війна в Афганістані – це війна, розв’язана керівництвом Радянського Союзу заради контролю над частиною Центральної Азії. Вона тривала понад 9 років. Тисячі невинних людей, сімей, військових загинули під час жорстокого та виснажливого протиборства. Серед них і наші земляки. Більше 160 тисяч українців виконували свій військовий обов’язок в Афганістані, понад 3 тисячі з яких більше ніколи не повернуться додому.

Тривала афганська війна жорстоко зачепила всіх її учасників. Це незагоєна рана, невідступний біль, порожнеча в серцях батьків і дітей. Кожна людина, що пройшла Афганістан, назавжди змінилась… Змінилося сприйняття світу, відбулась переоцінка життєвих цінностей. Особливий слід Афганістан залишив на передчасно сивих головах матерів та дружин, синів та чоловіків яких відправили зі зброєю в чужу країну…

Так, 15 лютого ми вшановуємо тих, кому довелося виконувати бойові накази своєї Батьківщини поза її межами, жертвуючи власним життям.

З нагоди такого дня, в Заболотівському ліцеї імені Мирослава Попадюка відбулися урочистості із вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який підготували учні 9-А класу (класний керівник Наталія Лукащук).

Участь у символічному дійстві взяли керівники селищної ради, учасники бойових дій на території інших держав, які проживають на території колишнього Снятинського району та сестра загиблого в Афганістані земляка  - Любов Богданова.

Перед виступом учнів, поминальною молитвою було вшановано пам'ять загиблого у чужій війні Заболотівчанина Сергія Богданова, який назавжди залишився 19-річним воїном. До постаменту воїна-інтернаціоналіста здійснили покладання квітів та запалили свічку памяті.

Опісля всіх заходів, селищний голова Петро Маліборський разом з секретарем селищної ради Ярославом Джелепом та свої заступником Романом Чорнопиським відвідали матір загиблого в Афганістані учасника бойових дій Марію Богданову. Поважні гості побажали  їй міцного здоров’я, подякували за гідно вихованого сина та вручили посильну допомогу у вигляді продуктових наборів.

Бажаємо всіх благ ветеранам трагічної війни!

Вічна та світла пам’ять загиблим!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису