20 БЕРЕЗНЯ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗДОРОВ’Я РОТОВОЇ ПОРОЖНИНИ

  • 74

Всесвітній день здоров'я порожнини рота заснований у 2013 році Всесвітньою Стоматологічною Федерацією.

Метою цього дня є підвищення обізнаності населення щодо методів профілактики захворювань порожнини рота, нагадати про важливість гігієни порожнини рота (щоденне чищення щіткою і зубною ниткою), адже це є дуже важливим для загального здоров'я людини. 

Як практика показує, що не всі дорослі люди вміють правильно доглядати зуби, а ті, хто вміє, часто нехтує необхідними процедурами.

Які проблеми можуть бути спричинені поганою гігієною ротової порожнини?

Погана гігієна  порожнини рота може призвести не тільки до неприємного запаху з рота та захворювань ясен і зубів, а й до проблем з травленням, захворюванням серцево-судинної системи, дихальної системи інсульту, раку.

Здоров'я порожнини рота є одним з основних показників загального здоров'я.

Запобігаючи виникненню хвороб зубів, можна істотно зменшити кількість загальних захворювань організму в цілому, а також запобігти руйнуванню сусідніх зубів.

Стоматологи кажуть, що профілактику треба починати з 12 місяців і дотримуватися все життя. Ідеться і про профілактичні огляди, і про лікування, і про гігієну, і про вживання достатньої кількості кальцію, вітаміну D, і про обмеження у споживанні солодощів.

Дуже важливо, щоб батьки прищеплювали дітям гігієнічні навички, навчали їх правильно користуватися зубною щіткою, роз’яснювали необхідність гігієни порожнини рота.

Якщо у Вас виникають питання або сумніви, щодо перерахованих вище показників, то Вам необхідно терміново звернутися до лікаря-стоматолога за консультацією, а при необхідності – за кваліфікованою допомогою. Саме лікар допоможе Вам правильно підібрати відповідні засоби догляду, а саме: щітку, пасту, тощо, а головне – навчить ними правильно користуватися.

Будьте здорові!

Фото без опису