ЩО ПОТРІБНО ПАМ’ЯТАТИ ПРО ХАРЧУВАННЯ В СПЕКУ
У період спеки дуже важливо правильно харчуватися тому варто трішки відрегулювати свій раціон. Деякі продукти здатні зневоднювати ваш організм і нанести тим самим шкоду здоров'ю.
Гостра їжа може викликати як приємні відчуття,так і проблеми зі здоров'ям, в залежності від індивідуальної чутливості та кількості спожитого. Вона містить капсаїцин, речовину, яка стимулює больові рецептори та може викликати відчуття печіння, але також може призвести до викиду ендорфінів,що створює ефект ейфорії.
Смажена їжа часто вважається шкідливою, оскільки процес смаження може призводити до утворення шкідливих сполук та додавання зайвих калорій та жирів, особливо при використанні великої кількості олії. Вживання великої кількості смаженої їжі може негативно вплинути на здоров'я, особливо у людей із серцево – судинними захворюваннями, захворюваннями шлунка та печінки.
Соління. Солоні огірки, мариновані помідори та різні інші соління містять багато натрію, що може призвести до затримки води, набряку та здуття живота. Також така їжа може викликати нетравлення шлунка.
Солодощі та борошняні вироби. У спекотні літні дні кращим вибором стане відмова від солодкого, випічки, борошняних виробів. Ця група продуктів також дуже швидко зневоднює організм. До того ж важко перетравлюються.
В спеку корисно їсти продукти, які добре зволожують організм та містять багато вітамінів і мінералів. Овочі та фрукти, особливо ті, що містять багато води, як – от кавун, огірки, помідори, ягоди та зелень, ідеально підходять для літнього раціону. Також варто звернути увагу на легкі кисломолочні продукти, такі як кефір та йогурт, які допомагають підтримувати водний баланс.
Бережіть себе та своїх рідних!
















