Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч»
Повне найменування суб’єкта господарювання: Фізична особа-підприємець Горук Володимир Михайлович
Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ФОП Горук Володимир Михайлович
Ідентифікаційний код з ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер фізичної особи за ДРФО: 2232204457
Найменування проммайданчика: Цех хлібобулочних виробів «Чудо-піч»
Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 78315, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н., смт. Заболотів, вул. Лесі Українки, буд. 33, ivangrynyk@gmail.com, +380973999979
Місцезнаходження об’єкта/проммайданчика: 78315, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, смт. Заболотів, вул. Відродження, будинок 17, +380973999979
Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходить в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.
Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об´єкт не підпадає під дію Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».
Загальний опис об’єкта: Фізична особа-підприємець Горук Володимир Михайлович порушує клопотання про видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч». Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються при спалюванні пелет, випіканні та остиганні продукції. Джерелами викидів є димова труба хлібопекарської печі Miwe Roll in та вентиляційна труба приміщення.
Річне споживання твердого палива (пелети) становить 8 т/рік.
Річне споживання борошна становить 20 т/рік.
Найближча житлова забудова розташована на відстані 54 м від проммайданчика.
Відомості щодо видів та обсягів викидів:
На території цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч» фізичної особи-підприємця Горука Володимира Михайловича виявлено 2 стаціонарних джерела викиду забруднюючих речовин.
Під час спалювання пелет, випікання продукції, остигання і зберігання продукції, зберігання борошна утворюються забруднюючі речовини та парникові гази, а саме:
- оксид вуглецю - 0,012т/рік
- оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) [NO+NO2], - 0,0079т/рік
- суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом - 0,00884т/рік
- метан, - 0,0001т/рік
- вуглецю діоксид - 10,3736т/рік
- азоту (1) оксид [N2O]. - 0,00014т/рік
- спирт етиловий (Неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС)) - 0,045
- оцтова кислота - 0,0046
- ацетальдегід - 0,00076
- акролеїн - 1,69Е-8
Дані речовини відводяться в атмосферу через димову трубу печі та вентиляційну трубу приміщення.
Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.
Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин. Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.
Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів. Дозвіл отримується вперше, в зв’язку з цим природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не застосовувались.
Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству На проммайданчику відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела).
Для джерела викиду №1 – димова труба хлібопекарської печі Miwe Roll in встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів:
Суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом – 150 мг/м3
Оксид вуглецю – 0,0129 г/с
Оксиди азоту – 0,0028 г/с
Для джерела викиду №2 – вентиляційна труба приміщення встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів:
Акролеїн - 20 мг/м3
Ацетальдегід - 20 мг/м3
Спирт етиловий (Неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС)) – 0,01301 г/с
Кислота оцтова – 0,00133 г/с
Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди для суб’єкта господарювання направляти в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію за адресою: 76014, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: oda@if.gov.ua.
Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації в друкованих ЗМІ