Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч»

  • 199

Повне найменування суб’єкта господарювання: Фізична особа-підприємець Горук Володимир Михайлович 

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ФОП Горук Володимир Михайлович

Ідентифікаційний код з ЄДРПОУ або ідентифікаційний номер фізичної особи за ДРФО: 2232204457

Найменування проммайданчика: Цех хлібобулочних виробів «Чудо-піч»

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 78315, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н., смт. Заболотів, вул. Лесі Українки, буд. 33, ivangrynyk@gmail.com, +380973999979

Місцезнаходження об’єкта/проммайданчика: 78315, Івано-Франківська обл., Коломийський р-н, смт. Заболотів, вул. Відродження, будинок 17, +380973999979

Мета отримання дозволу на викиди: надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходить в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів гранично допустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: висновок відсутній, оскільки об´єкт не підпадає під дію Статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта: Фізична особа-підприємець Горук Володимир Михайлович порушує клопотання про видачу дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч». Викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря відбуваються при спалюванні пелет, випіканні та остиганні продукції. Джерелами викидів є  димова труба хлібопекарської печі Miwe Roll in та вентиляційна труба приміщення.

Річне споживання твердого палива (пелети) становить 8 т/рік.

Річне споживання борошна становить 20 т/рік.

Найближча житлова забудова розташована  на відстані  54 м від проммайданчика.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: 

На території цеху хлібобулочних виробів «Чудо-піч» фізичної особи-підприємця Горука Володимира Михайловича виявлено 2 стаціонарних джерела викиду забруднюючих речовин.

Під час спалювання пелет, випікання продукції, остигання і зберігання продукції, зберігання борошна утворюються забруднюючі речовини та парникові гази, а саме:

- оксид вуглецю - 0,012т/рік

- оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту) [NO+NO2], - 0,0079т/рік

- суспендовані тверді частинки недиференційовані за складом - 0,00884т/рік

- метан, - 0,0001т/рік

- вуглецю діоксид - 10,3736т/рік

- азоту (1) оксид [N2O]. - 0,00014т/рік

- спирт етиловий (Неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС)) - 0,045

- оцтова кислота - 0,0046

- ацетальдегід - 0,00076

- акролеїн - 1,69Е-8

Дані речовини відводяться в атмосферу через димову трубу печі та вентиляційну трубу приміщення.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.

Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин. Перелік заходів щодо скорочення викидів забруднюючих речовин для 3 групи згідно Наказу Міністерства екології та природних ресурсів № 348 від 30.10.2014 року не надаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів. Дозвіл отримується вперше, в звязку з цим природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не застосовувались.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству На проммайданчику відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела).

 

 

 

 

Для джерела викиду №1 – димова труба хлібопекарської печі Miwe Roll in встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів:

Суспендовані тверді частинки недиференційовані  за складом – 150 мг/м3

Оксид вуглецю – 0,0129 г

Оксиди азоту – 0,0028 г/с

Для джерела викиду №2 вентиляційна труба приміщення встановлюються наступні пропозиції щодо дозволених обсягів викидів:

Акролеїн - 20 мг/м3

Ацетальдегід - 20 мг/м3

Спирт етиловий (Неметанові легкі органічні сполуки (НМЛОС)) – 0,01301 г/с

Кислота оцтова – 0,00133 г/с

Зауваження та пропозиції громадських організацій та окремих громадян щодо видачі дозволу на викиди для суб’єкта господарювання направляти в Івано-Франківську обласну державну адміністрацію за адресою: 76014, Івано-Франківська обл., місто Івано-Франківськ, вул. Грушевського, буд. 21, e-mail: oda@if.gov.ua.

 Строки подання зауважень та пропозицій: протягом 30 календарних днів з дати публікації в друкованих ЗМІ

Фото без опису