ЗАПРОШУЄМО НА БЛАГОДІЙНИЙ МАЙСТЕР-КЛАС ІЗ ПИСАНКАРСТВА «ПИСАНКА ЗАДЛЯ ПЕРЕМОГИ»

  • 195

Виготовлення писанок – одна з найдавніших традицій українського народу. До того ж, вважається, що старовинні традиції писанкарства найкраще збереглися саме в Україні!

Раніше писанки слугували своєрідним «зверненням» до сил природи. Наприклад, прохання про гарний врожай або побажання здоров’я для родини були закодовані у малюнках, які наносились на писанці.

Адже це не просто малюнки – це набагато більше. Кожен візерунок, символ, орнамент має своє значення. Поєднання кольорів на писанці також несе певний зміст.

Традиційно писанки асоціюються зі святом Великодня. Втім, раніше писанки робили, починаючи з Різдва – і аж до свята Трійці. До того ж, для кожного свята були характерні особливі поєднання символів та кольорів.

Великодні свята – це час, який кожен хотів би провести в теплому колі рідних людей. На це заслуговують всі, особливо – наші відважні Захисники.

Щоб наблизити нашу перемогу Молодіжна рада спільно з Благодійною організацією  «Благодійний Фонд «Патріотична Заболотівщина» за підтримки Заболотівської селищної ради організовують Благодійний майстер-клас із писанкарства - «Писанка задля перемоги».

Захід відбудеться 26 квітня о 12:00 год. в актовому залі Заболотівського ліцею ім.Мирослава Попадюка.

Метою цього заходу є познайомитися /пригадати  техніку виготовлення писанки а  також збір коштів для ЗСУ.

Тож, якщо Ви вже давненько збираєтесь навчитися малювати диво-обереги -писанки, любите цю справу або ж просто хочете пригадати, як ви раніше малювали писанки із бабусею,  та  бажаєте  долучитися до благодійної мети,  то обов’язково скористайтеся цією можливістю!

Писанкарство – це справжнє мистецтво, але за бажанням оволодіти ним може кожен охочий.

Чекаємо на Вас!

Фото без опису