Грошова допомога особам з інвалідністю, пенсіонерам, одинокій матері/батькові, багатодітним, малозабезпеченим сім’ям під час війни – як отримати

  • 2061

Фото без описуСоціально незахищені верстви населення в країні, мають змогу отримати додаткову фінансову допомогу від міжнародних організацій. Задля отримання цими особами грошових виплат у Мінсоцполітики запустили соціальну платформу «єДопомога».

Як податися на отримання допомоги від міжнародних організацій:

  1. Для того щоб оформити заявку, необхідно зайти на сайт https://edopomoga.gov.ua та обрати категорію «Виплати від міжнародних організацій».
  2. На наступній сторінці натиснути на «Заповнити заяву».
  3. Далі поставити «галочку» навпроти відповідного соціального статусу  і вказати свої персональні дані (ПІБ, ІПН, дату народження та номер телефону), внести дані документу, який підтверджує особу, вказати адресу поточного місця проживання та додати реквізити у форматі IBAN.

Отримані дані перевірятиме Мінсоцполітики, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дає змогу отримувати перевірену інформацію про особу. Остаточне рішення щодо того, чи надаватиметься людині фінансова допомога, виноситиме сама міжнародна організація. У пріоритеті – особи з інвалідністю, пенсіонери, мати/батько-одинаки, багатодітні родини тощо.

За умови, якщо надавач схвалив заявку особи, вона протягом наступних трьох місяців отримуватиме по 2,2 тис. грн на рахунок, указаний у заявці. Загалом за тримісячний період заявник має змогу отримати 6,6 тис. грн.