Що варто знати про ехінококоз

Що варто знати про ехінококоз

  • Переглядів: 118

За даними ВООЗ більше 4 мільярдів людей  з наявних 7,73 мільярда на Землі страждають від паразитів. Така масова зараженість пояснюється тим, що проблема є недооціненою і  поряд з цим діагностика є недостатньою. Внаслідок паразитування організм втрачає здатність до повноцінного функціонування, знижується опірність імунної системи інфекційним захворюванням. Серед всього різноманіття гельмінтів, окремо виділяють біогельмінтів, представниками цієї групи є ехінококи, що спричиняють захворювання ехінококоз.

На Заболотівщині вшанували пам'ять, мужність, героїзм та самовідданість захисників нашої держави

На Заболотівщині вшанували пам'ять, мужність, героїзм та самовідданість захисників нашої держави

  • Переглядів: 624

Напередодні християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць України, Дня козацтва та Дня створення Української Повстанської Армії в Заболотівській громаді вшанували пам'ять, мужність, героїзм та самовідданість захисників нашої держави.

На Прикарпатті на площі 46,25 га виявлення карантинного шкідника – західного  кукурудзяного жука

На Прикарпатті на площі 46,25 га виявлення карантинного шкідника – західного  кукурудзяного жука

  • Переглядів: 112

При здійсненні фітосанітарного моніторингу сільськогосподарських угідь з метою встановлення фітосанітарного стану території області, у вересні 2022 року фітосанітарними інспекторами Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області виявлено карантинного шкідника – західного кукурудзяного жука (Diabrotica virgifera virgifera Le Conte).

Повідомлення RASFF стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії

Повідомлення RASFF стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії

  • Переглядів: 145

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 01.09.2022 р. № 2022.4907-fup 10 стосовно виявлення гістаміну в тунці, що експортувався з Іспанії (експортер: Frime S.A.U., Spain) до України (імпортер: ТОВ «ОДІСЕЙ ЛЮКС», вул. Київська 19-А, м. Вишневе, Київська область, 08132).

Генетично модифіковані сорти рослин та порядок їх використання в Україні

Генетично модифіковані сорти рослин та порядок їх використання в Україні

  • Переглядів: 134

Генетично модифікований організм (ГМО) – це будь-який організм, у якому генетичний матеріал був змінений за допомогою штучних прийомів переносу генів, які не відбуваються у природних умовах. 

Повідомлення RASFF щодо виявлення Listeria monocytogenes у сирі та сосисках з м’яса птиці, експортованих з Італії

Повідомлення RASFF щодо виявлення Listeria monocytogenes у сирі та сосисках з м’яса птиці, експортованих з Італії

  • Переглядів: 177

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло  інформаційне  повідомлення  системи швидкого оповіщення  щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 20.09.2022 р. № 2022.4497-fup19 стосовно виявлення Listeria monocytogenes (ST155) в сирі «Asiago Pressato» і сосисках з м’яса птиці «Wurstel», що експортувалися з Італії (виробники: Latteria sociale di bolzano vicentino; Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L., Italy) до України (отримувач: ПП «КЛЄР» просп. Повітрофлотський, 66, м. Київ, 03151).

Що таке хвороба Лайма або Лайм- бореліоз.

Що таке хвороба Лайма або Лайм- бореліоз.

  • Переглядів: 533

Хвороба Лайма або Лайм-бореліоз – це природно осередкове інфекційне захворювання, спричинене бактеріями роду Borrelia, що передаються людині з укусом зараженого кліща. В Україні від 3 до 25% кліщів є переносниками бореліозу. Джерелом інфекції при бореліозі є до 130 видів ссавців та близько 100 видів птахів.

До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії

До відома зацікавлених в експорті рибних продуктів до Японії

  • Переглядів: 165

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримала роз’яснення від компетентного органу Японії щодо експорту рибних продуктів для споживання людиною за запитом українських виробників. Відповідно до інформації, наданої компетентним органом Японії, супроводження більшості рибних продуктів сертифікатами здоров’я при ввезення до Японії не вимагається (не застосовується до устриць у сирому вигляді та риби-фугу).

Затверджені зміни до Вимог щодо безпечності та якості молока і молочних продуктів

Затверджені зміни до Вимог щодо безпечності та якості молока і молочних продуктів

  • Переглядів: 158

Наказом Мінагрополітики від 22.08.2022 № 595 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 березня 2019 року № 118», який зареєстрований у Міністерстві юстиції від 16.09.2022 №10077/38413, затверджені зміни до Вимог щодо безпечності та якості молока і молочних продуктів.

Повідомлення RASFF щодо виявлення  небезпечної продукції

Повідомлення RASFF щодо виявлення  небезпечної продукції

  • Переглядів: 168

До Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області надійшло  інформаційне повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 29 липня 2022 року № 2022.3840-fup 78 стосовно  виявлення тропанових алкалоїдів у кукурудзяних чіпсах, що експортувалися з Німеччини (виробник: Alnatura Produktions- und Handels GmbH, Germany) до України (отримувач: ТОВ «БЮРО ВИН» вул. Мечнікова, 9, м. Київ, 01021; ТОВ «ТС Плюс», вул. Краснова, 27, м. Київ, 03115).