Радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

Радіаційний фон на Прикарпатті в межах норми

  • Переглядів: 106

За результатами щоденного моніторингу радіаційного фону, який проводиться спільно з фахівцями  Івано-Франківської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, в місті Івано-Франківську перевищень рівнів природних фонових значень не відзначалося.

Про шкоду тютюнопаління

Про шкоду тютюнопаління

  • Переглядів: 133

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області вкотре звертає увагу мешканців та гостей Прикарпаття на шкоду тютюнопаління, – як традиційних сигарет, так і електронних пристроїв для куріння та кальяну.

До уваги споживачів: фіксуються випадки перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в ранніх овочах

До уваги споживачів: фіксуються випадки перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в ранніх овочах

  • Переглядів: 177

Головне управління Держпродспоживслужби Прикарпаття інформує, що останнім часом почастішали випадки виявлення спеціалістами державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи фактів перевищення максимально допустимих рівнів нітратів в редисці, ранній капусті, огірках, кабачках, ранньому столовому буряку;  партії такої продукції були не допущені в обіг.

Про шкідливість  цибулевої мухи

Про шкідливість цибулевої мухи

  • Переглядів: 325

Цибулева муха зовні дуже схожа на звичайних кімнатних мух: тіло сірого кольору, крила прозорі. Але все таки вони відрізняються своїм невеликим розміром (6-7 мм). Мухи-шкідники цибулинних рослин з`являються вже в кінці квітня - початку травня, коли цвітуть вишня і кульбаба.

До уваги дрібнотоварних виробників та пунктів заготівлі молока

До уваги дрібнотоварних виробників та пунктів заготівлі молока

  • Переглядів: 257

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує, що Міністерством аграрної політики та продовольства України затверджено Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока (наказ  від 07.04.2022 р. № 209).

Будьте обачні: розпочався сезон активності кліщів!

Будьте обачні: розпочався сезон активності кліщів!

  • Переглядів: 219

Спеціалісти Головного управління Держпроспоживслужби в Івано-Франківській області застерігають громадян: цьогорічне швидке підвищення температури повітря в травні сприяє активізації кліщів.

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття  підготували прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільгоспкультур у травні

В Держпродспоживслужбі Прикарпаття підготували прогноз фітосанітарного стану та рекомендації щодо захисту сільгоспкультур у травні

  • Переглядів: 211

У травні 2022 року фітосанітарна ситуація в агроценозах визначатиметься комплексом агрокліматичних, природних і господарських факторів. За підвищення середньодобової температури повітря почнеться масове відродження і розселення шкідників, а за високої вологості повітря ймовірне збільшення ураження рослин комплексом хвороб.

ІНФОРМАЦІЯ ПРО МОНІТОРИНГ ЦІН

ІНФОРМАЦІЯ ПРО МОНІТОРИНГ ЦІН

  • Переглядів: 251

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області подає до уваги  інформацію про моніторинг цін на соціально значущі товари та лікарські засоби за період з 25 до 29 квітня 2022 року.

Чисте джерело

Чисте джерело

  • Переглядів: 303

Джерело - це природній вихід підземних вод на земну поверхню. Джерела утворюються на дні ярів, балок, на схилах горбів, крутих берегах річок. На території обслуговування  розташовується 4 джерела, які користуються попитом серед населення: в м. Снятин по вул. Касіяна, с. Балинці, с. Ясенів - Пільний та с. Стрільче урочище «Біленька». Вживати джерельну воду надзвичайно корисно, адже вона не хлорується, не озонується, в неї не додають різні добавки. Природня фільтрація шарами  ґрунту дозволяє їй повністю зберегти свої природні властивості.