Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

  • Переглядів: 249

Станом на 01.08.2022р. на території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1426 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності становить 7003,59 на 100 тис. населення. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 63, питома вага дітей з підтвердженим діагнозом становить 4,4% від усіх захворілих на COVID-19.

Кліщовий вірусний енцефаліт: що це і як проявляється

Кліщовий вірусний енцефаліт: що це і як проявляється

  • Переглядів: 744

За даними ВООЗ, щороку на інфекції, які передаються кліщами, хворіє від 5 до 12 тисяч європейців. В Україні поширені хвороба Лайма та кліщовий вірусний енцефаліт, які трапляються у теплий період року і співпадають із активністю іксодових кліщів. Хоча кліщовий вірусний енцефаліт не реєструвався на територіях Городенківської, Заболотівської, Снятинської та Чернелицької громад в сусідніх (Львівській та Волинській) областях є ензоотичні території, на яких дане захворювання реєструється.

Кавун – літня насолода чи отруєння

Кавун – літня насолода чи отруєння

  • Переглядів: 215

Сезон кавунів та динь в Україні припадає на кінець липня і триває по вересень. Проте є декілька чинників,зокрема зміни клімату,надмірне застосування пестицидів та агрохімікатів,які прискорюють дозрівання цих плодів,тож з'явитися на ринках вони можуть від початку липня. Плоди багаті пектинами, вітамінами, мінеральними речовинами, фолієвою кислотою.

Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

  • Переглядів: 203

Станом на 25.07.2022р. на території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1426 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності становить 7003,59 на 100 тис. населення. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 63, питома вага дітей з підтвердженим діагнозом становить 4,4% від усіх захворілих на COVID-19.

Як вберегтися від сальмонельозу?

Як вберегтися від сальмонельозу?

  • Переглядів: 174

Літо – це час спекотних днів і ночей, свіжих овочів та фруктів, відпочинку на природі, біля відкритих водойм із шашликами тощо. Проте, разом із задоволенням приходять певні небезпеки. Саме тому, влітку варто бути більш настороженим щодо харчових токсикоінфекцій, кількість яких значно збільшується в цю пору року завдяки сприятливим умовам для розмноження бактерій.

Навіщо проводити щеплення дітям?

Навіщо проводити щеплення дітям?

  • Переглядів: 239

Вакцинація на даний момент є найкращим способом захисту від інфекційних захворювань. Профілактичні щеплення з метою запобігання  захворюванням на туберкульоз, поліомієліт,  гепатит В, гемофільну інфекцію, дифтерію,  кашлюк,  правець,  кір, епідемічний паротит та краснуху  в Україні є обов'язковими!

Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

Інформація  про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ

  • Переглядів: 188

Станом на 18.07.2022р. на території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1426 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності становить 7003,59 на 100 тис. населення. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 63, питома вага дітей з підтвердженим діагнозом становить 4,4% від усіх захворілих на COVID-19.

 Що потрібно знати при відпочинку на воді

 Що потрібно знати при відпочинку на воді

  • Переглядів: 285

З настанням теплих спекотних днів усім нам хочеться приємної прохолоди – відпочити в затінку, поплавати у воді. І це нормальна потреба організму.

Харчове отруєння та ботулізм

Харчове отруєння та ботулізм

  • Переглядів: 318

Літо - найспекотніша пора року, період наситити організм овочами та фруктами. Разом з тим,влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих інфекційних хвороб. Адже спека створює ідеальні умови для поширення збудників,що викликають захворювання кишкових інфекцій. В організм людини збудник потрапляє з забрудненими харчовими продуктами та питною водою,а також через брудні руки при недотриманні правил особистої гігієни.