П’ЯТЬ ВАГОМИХ ПРИЧИН, ЩОБ ЗРОБИТИ ДИТИНІ ЩЕПЛЕННЯ
Вакцинація — найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Надзвичайно важливо проводити вакцинацію як дітям так і дорослим.
Вакцинація — найефективніший спосіб захисту від інфекційних захворювань. Надзвичайно важливо проводити вакцинацію як дітям так і дорослим.
Правець – це гостре інфекційне захворювання з переважним враженням центральної нервової системи та розвитком судом.
Затверджена єдина форма медичної довідки, яку видає сімейний лікар для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.
До початку навчального року в дитсадках і школах залишається менше двох тижнів. А це означає, що для батьків настав насичений період підготовки до 2 вересня – цьогорічної дати початку навчання. Треба встигнути купити зошити-ручки, одяг-рюкзак, зводити дитину на медогляд і переконатися, що вона має всі необхідні щеплення.
Щороку на території Снятинської, Заболотівської, Городенківської, Чернелицької громадах реєструються від 15 до 30 випадків гострих кишкових інфекцій. Так, за 7 місяців поточного року серед населення вже зареєстровано 27 випадків гострих кишкових інфекцій.
Вакцини подорожують тисячі кілометрів, аби вберегти ваше здоров’я. Ця мандрівка складається з чотирьох етапів — кожен із них важливий, як частина ланцюга, що захищає нас від інфекційних хвороб. Давайте на прикладі вакцин проти кашлюку, дифтерії та правця розглянемо, як вони долають цей шлях.
Лабораторії Снятинського відділу Коломийського РВ ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ України» продовжують надавати послуги для населення, установ та організацій.
Вірус Коксакі – хвороба, що вражає ротову порожнину, кисті рук та ступні. Через це у захворювання є й інша назва: синдром "рука-нога-рот". Хворіють ним переважно діти до 5-ти років, проте трапляються випадки інфікування і дорослих.
найкраще відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, які вирощують штучно, належно контролюють і продають у торговельній мережі; не купуйте гриби на стихійних ринках; уважно оглядайте гриби, звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки; збирайте лише добре знайомі вам гриби, за найменшого сумніву одразу викиньте гриб — не залишайте його поряд з іншими; не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними; не збирайте гриби поблизу трас, підприємств, забруднених територій, адже гриби вбирають у себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали; не збирайте гриби за посушливої погоди, бо в цей час гриб пересихає — віддає воду і збільшує концентрацію токсинів; не куштуйте сирі гриби; удома ще раз ретельно перевірте гриби — усі сумнівні треба викинути; готуйте гриби протягом першої доби після збирання; варіть гриби не менше трьох разів, щоразу у свіжій підсоленій воді не менше 30 хв; зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.