Відкрито писанкову інсталяцію в Заболотівській громаді

Відкрито писанкову інсталяцію в Заболотівській громаді

  • Переглядів: 1031

Українські духовні традиції та звичаї – це ті цінності, які передаються з покоління в покоління, які ніколи не зникали з життя українців, хоч би які перепони не виникали на їхньому шляху. Новітня історія, на жаль, не стала винятком. Пандемія, а згодом повномасштабна війна змінили наше життя, проте не відняли до нього жагу. Надихаємось мужністю наших воїнів світла і добра, які в засипаних снігом, заповнених багнюкою окопах, під шквальним вітром і ворожим вогнем боронять нашу країну від споконвічного ворога і тим самим дають можливість нашому юному поколінню рости, вчитися, розвиватися і просто радіти життю. 

ЗВІТ  відділу культури, духовності та туризму Заболотівської селищної ради  за 2022 рік

ЗВІТ відділу культури, духовності та туризму Заболотівської селищної ради за 2022 рік

  • Переглядів: 202

Культура – одне з найцікавіших і найдревніших явищ, яке тісно пов'язане з діяльністю людини. Носіями культури є талановиті, творчі, добрі люди. Кожен час ставить перед культурою  свої завдання. Однак на будь - якому етапі розвитку потрібно робити все для збереження та популяризації народних традицій, звичаїв, обрядів, розвитку творчості дітей,  молоді, зрілого населення,  започатковувати щось нове, креативне, неповторне.

Академконцерт в дитячій музичній школі

Академконцерт в дитячій музичній школі

  • Переглядів: 1343

Приємна зустріч із класичною та сучасною музикою для батьків та всіх охочих організували учні та педагоги Заболотівської ДМШ. Свої досягнення демонстрували юні музиканти, які навчаються гри на музичних інструментах та вокалісти.

Поповнення в творчій родині

Поповнення в творчій родині

  • Переглядів: 625

Днями в Заболотівському селищному будинку культури відбувся звітний захід щодо присвоєння почесного звання “зразкова” аматорській дитячій вокальній студії “Олімпія” керівник Зінковська Ірина Олександрівна. На заході були присутні члени оглядової комісії Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА та НМЦКіТП з присвоєння та підтвердження почесних звань «Народний» і «Зразковий» творчим колективам  закладів культури, перший заступник голови Заболотівської селищної ради М.Козаченко та начальник відділу культури, духовності та туризму В.Андрійчук.

Вечір-реквієм присвячений 35-м роковинам Чорнобильської трагедії.

Вечір-реквієм присвячений 35-м роковинам Чорнобильської трагедії.

  • Переглядів: 626

Цьогоріч, 26-го квітня, минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Відлуння цієї трагедії відчувається і зараз, а значить ми маємо гідно вшанувати тих, хто поклав своє життя або віддав своє здоров’я за те, щоб ми сьогодні могли спокійно жити і розбудовувати нашу власну державу.