Харчове отруєння та ботулізм

Харчове отруєння та ботулізм

  • Переглядів: 254

Літо - найспекотніша пора року, період наситити організм овочами та фруктами. Разом з тим,влітку збільшується ризик виникнення харчових отруєнь та гострих інфекційних хвороб. Адже спека створює ідеальні умови для поширення збудників,що викликають захворювання кишкових інфекцій. В організм людини збудник потрапляє з забрудненими харчовими продуктами та питною водою,а також через брудні руки при недотриманні правил особистої гігієни.

Інформація про захворюваність станом на 11.07.2022р.

Інформація про захворюваність станом на 11.07.2022р.

  • Переглядів: 138

На території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1426 випадків захворювання на COVID-19, показник захворюваності становить 7003,59 на 100 тис. населення. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 63, питома вага дітей з підтвердженим діагнозом становить 4,4% від усіх захворілих на COVID-19.

Вітряна віспа

Вітряна віспа

  • Переглядів: 212

 Як повідомляє Чернівецькій ЦКПХ, в одному з кризових центрів Чернівців зафіксовано спалах вітряної віспи. 

Обережно, лептоспіроз!

Обережно, лептоспіроз!

  • Переглядів: 134

Лептоспіроз - це гостре природно-вогнищеве зоонозне інфекційне захворювання, яке супроводжується гарячкою, інтоксикацією, ураженням нирок, печінки, серцево-судинної та нервової систем, геморагічним синдромом тощо. Різноманітність клінічних проявів хвороби ускладнює її своєчасну діагностику, що призводить до пізньої госпіталізації хворого, розвитком ускладнень,  і як наслідок - до смерті. За показником летальності та ступенем тяжкості лептоспіроз займає одне з перших місць в інфекційній патології.

Про  захворюваність жителів Заболотівської ТГ  на корона вірусну   інфекцію

Про захворюваність жителів Заболотівської ТГ на корона вірусну інфекцію

  • Переглядів: 127

Інформую Вас, що станом на 04.07.2022р. на території Заболотівської громади від початку пандемії підтверджено 1433 випадки захворювання на COVID-19, показник захворюваності становить 7176,12 на 100 тис. населення. Від початку пандемії всього позитивних результатів у дітей до 17 років 63, з них шкільного віку – 47 (74,6%). Питома вага дітей з підтвердженим діагнозом становить 4,4% від усіх захворілих на COVID-19.

Менінгококова інфекція

Менінгококова інфекція

  • Переглядів: 102

Менінгококова інфекція – це гостре інфекційне захворювання бактеріальної природи, яке викликає менінгокок. Джерелом інфекції є хвора на менінгококову інфекцію людина та бактеріоносії. У епідеміологічному сенсі, найнебезпечнішими є хворі на менінгококовий назофарингіт, який проявляється як ГРВІ. Бактеріоносійство менінгококу може тривати 2-6 тижнів, після чого організм людини самостійно звільняється від збудника без лікування. Найчастіше таке носійство трапляється у осіб із хронічними захворюваннями носоглотки.

На дворі спека

На дворі спека

  • Переглядів: 152

Спекотна погода пред’являє до організму підвищені вимоги. Це і надмірне вживання рідини, низький вміст кисню в повітрі, низька вологість, висока інсоляція сонця, все це не здорово для організму. Для багатьох людей спека справжнє випробування.

Мікробіологічна лабораторія

Мікробіологічна лабораторія

  • Переглядів: 188

Мікробіологічна лабораторія Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ « Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» продовжує працювати без вихідних і проводити дослідження на визначення антигену SARS-CoV-2 (COVID-19)  та ПЛР - тести ( в т.ч. знаття із самоізоляції) на платній основі.