Заболотівщина готується до навчального року офлайн

Заболотівщина готується до навчального року офлайн

  • Переглядів: 1083

09 серпня 2023 року під керівництвом селищного голови Петра Маліборського відбулася нарада за участі секретаря селищної ради Ярослава Джелепа, профільного заступника селищного голови Романа Чорнописького,  начальника відділу освіти, молодіжної політики та спорту Світлани Стадник, начальника СОППР Коломийського РУ ГУ ДСНС в області – Руслана Василькова, директора Заболотівського ЦПРП Віталії Юрійчук, фахівців органу управління освітою, керівників ЗЗСО, ЗПО, МРЦ та ІРЦ. Розглянуто  та обговорено ряд актуальних питань щодо функціонування закладів освіти під час дії воєнного стану та в період підготовки до нового 2023/2024 навчального року, а саме: - готовність закладів освіти до нового 2023/2024 навчального року (облаштування укриття, проблемні питання та інші питання забезпечення належних умов для початку навчального року); - проведення медоглядів та проведення профілактичних щеплень дітей в закладах освіти; - спільна партнерська діяльність ЦПРП та педагогів ЗЗСО на 2023/2024 навчальний рік; - рекомендації щодо організації роботи в інклюзивних класах та інші важливі питання щодо функціонування закладів освіти. За результатами наради надані відповідні доручення, обов’язкові до виконання. Упевнені, що ця нарада стала важливою для учасників та надала їм вектор у підготовці до нового навчального року.

Відбулася галузева нарада щодо діяльності закладів дошкільної освіти   Заболотівської селищної ради

Відбулася галузева нарада щодо діяльності закладів дошкільної освіти Заболотівської селищної ради

  • Переглядів: 735

03 серпня 2023 року  під головуванням  селищного голови Петра Маліборського  відбулася галузева нарада щодо діяльності закладів дошкільної освіти   Заболотівської селищної ради, за участі секретаря селищної ради Ярослава Джелепа, профільного  заступника селищного голови Романа Чорнописького, керівників ЗДО та фахівців органу управління освітою. На заході було представлено  керівникам ЗДО  начальника відділу освіти, молодіжної політики та спортум селищної ради Світлану Степанівну  Стадник та керівника Заболотівського центру професійного розвитку педагогічних працівників Віталію Василівну Юрійчук. Розглянуто  та обговорено  ряд актуальних питань щодо функціонування закладів дошкільної освіти під час дії воєнного стану та в період підготовки до нового навчального року 2023-2024, а саме: -    облаштування безпечного середовища для перебування дітей в ЗДО, наявність захисних укриттів; -    організація харчування  дітей в ЗДО відповідно Постанови КМУ № 305 від 24.03.2021 року; -    здійснення методичної роботи спільно з Заболотівським центром професійного розвитку педагогічних працівників та  інші  важливі питання функціонування закладів дошкільної освіти. За результатами наради надані відповідні доручення, обов’язкові до виконання.

Проводяться обстеження  укриттів в закладах освіти громади

Проводяться обстеження укриттів в закладах освіти громади

  • Переглядів: 768

Комісією з обстеження об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти проводиться комплексне обстеження ліцеїв, гімназій, початкових шкіл, закладів дошкільної освіти Заболотівської селищної ради, зокрема, стан їх укриттів.

Прийнято рішення про створення закладу дошкільної освіти  «Зернятко» села Трійця

Прийнято рішення про створення закладу дошкільної освіти «Зернятко» села Трійця

  • Переглядів: 931

У Заболотівській громаді прийнято рішення про створення нової юридичної особи – закладу дошкільної освіти (дитячий садочок) «Зернятко» села Трійця Заболотівської селищної ради Коломийського району Івано-Франківської області. Вирішення цього питання продиктовано не лише вимогами чинного законодавства, адже дошкільний підрозділ не може перебувати у підвалі ліцею з ризиками для здоров’я дітей, а й зумовлене повноцінною потребою їх виховання. Станом на сьогодні, завдяки меценатам-землякам, активній громадській діяльності о. Василя Гояна, батьків, жителів села у співпраці з комунальною службою, селищною радою проводяться підготовчі роботи до відкриття даного комунального закладу на 3 групи. Малими кроками спільно будуймо наше майбутнє!

Отримали слова вдячності від адміністрації Зібранівської гімназії імені Петра Коржа

Отримали слова вдячності від адміністрації Зібранівської гімназії імені Петра Коржа

  • Переглядів: 160

Зібранівська гімназія імені Петра Коржа висловлює щиру подяку Заболотівській  селищній  раді за допомогу нашому закладу, а саме: придбання тенісного столу та бензокосарки.

Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children»

Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children»

  • Переглядів: 290

1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children». Це не просто веселе свято для самих  діток, а й нагадування  дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб  вони росли  здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами.

Обговорено з освітянами основні аспекти завершення 2022/23 навчального року

Обговорено з освітянами основні аспекти завершення 2022/23 навчального року

  • Переглядів: 644

Напередодні, в залі засідань селищної ради відбулась нарада з керівниками закладів загальної середньої освіти Заболотівської громади під керівництвом селищного голови Петра Маліборського. Присутніми на нараді були секретар селищної ради Ярослав Джелеп, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради з гуманітарних питань та соціальної політики Роман Чорнописький, голова профспілки працівників освіти Віра Білик,  начальник відділу освіти, молодіжної політики та спорту селищної ради Іванна Марчук,  та інші спеціалісти відділу. Основні аспекти завершення 2022/23 навчального року та підготовка до нового 2023/24 навчального року, зокрема, до роботи в осінньо-зимовий період – першочергові питання, які розглядалось на нараді. Також, обговорено організацію та проведення заходів з питань безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу на час літніх канікул, внесення змін до мережі розпорядників та одержувачів коштів місцевого бюджету, особливості формування річного звіту керівника закладу освіти, питання видачі документів про освіту та організації відпусток під час воєнного стану тощо. Проведена нарада була продуктивною, за результатами обговорень та дискусій вирішені певні поточні питання та дано відповідні доручення для забезпечення належного закінчення та підготовки до нового навчального року.

Біля Борщівської школи встановлено турніки та баскетбольний щит

Біля Борщівської школи встановлено турніки та баскетбольний щит

  • Переглядів: 702

На спортивному майданчику Борщівської початкової школи днями було встановлено турніки та баскетбольний щит.  Сподіваємось, що новинка на шкільному спортивному майданчику заохотить діток обирати здоровий спосіб життя та активно і з користю проводити, як уроки фізичної культури, так і дозвілля. Спасибі всім тим, хто причетний до цієї події та кожного дня робить громаду кращою.